- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 1-7 decembrie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile

30 Nov, 15:42 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se schimbă în perioada următoare.
Meteo 1-7 decembrie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi noros și va ploua pe arii extinse în vestul, centrul și nordul ţării, iar în zonele de munte la început vor fi precipitaţii mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei? se vor acumula cantităţi de apă în general de 20…25 l/mp, iar în Munţii Apuseni și în nordul Carpaţilor Orientali, de peste 40 l/mp. Izolat îndeosebi în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, precum și la munte vor fi condiţii de polei.

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane unde vor fi rafale de peste 80…100 km/h, temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse și în cele centrale și sud-estice.  Temperaturile minime, semnificativ mai mari faţă de noaptea precedentă, se vor încadra între -2 și 8 grade, izolat mai ridicate până spre 10…11 grade în vest.

Meteo București

Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi semnificativ faţă de zilele precedente, astfel încât în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa în general cu 8…10 grade peste mediile multianuale specifice începutului de decembrie.

Temperaturile maxime vor fi de la 4 grade în extremitatea de nord a Moldovei, până spre 19…20 de grade în sudul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 12 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult noros și va continua să plouă pe arii extinse în vestul, centrul și nordul ţării, precum și la munte, iar noaptea aria ploilor va fi în restrângere spre extremitatea de nord. În nordul Crișanei și al Transilvaniei se vor acumula cantităţi de apă în general de 20…25 l/mp, iar în Maramureș, în Munţii Apuseni și în nordul Carpaţilor Orientali, de peste 40 l/mp.

La peste 1800 m, în masivele montane din nordul ţării, trecător mai pot fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa și noaptea, pe arii restrânse, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde vor fi rafale de peste 80…100 km/h, temporar în regiunile vestice, în general cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse și în cele centrale și sud-estice.

meteo
meteo

Vezi și: Vârsta de pensionare 2024. Ministrul Muncii, anunț important pentru români

Meteo București

Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar minima va fi de 2…5 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

În cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu excepţia zonelor joase din nordul Moldovei, unde, în condiţii de nebulozitate joasă și ceaţă, se vor înregistra valori termice diurne apropiate de mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 3…4 grade în nordul Moldovei, până spre 21 de grade în sudul Dobrogei și în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 0 și 10 grade.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud și sud-est și temporar noros în celelalte zone, pe arii restrânse va fi ceaţă, iar ploi slabe sau burniţă vor fi posibile doar izolat. Seara și noaptea, nebulozitatea se va extinde treptat în majoritatea zonelor și vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și Oltenia și izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, cu tendinţă de transformare în lapoviţă și ninsoare spre sfârșitul intervalului în vest și în zona montană înaltă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în vestul teritoriului, în extremitatea de sud-est și la munte, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării.

Meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru începutul lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, însă probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Meteo duminică, în țară

Vremea se va răci în toată ţara, mai accentuat în regiunile intracarpatice, dar va rămâne caldă în sud-est. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi precipitaţii mixte, ziua pe arii restrânse în vest, nord și centru, iar noaptea, în sud și sud-est, sub formă de ploaie și lapoviţă.

La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local și temporar, ziua, și în zonele joase, cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 0…1 grad în dealurile Crișanei, până spre 17 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade.

Meteo București

Valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi noros și temporar va ploua, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar minima va fi de 1…2 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va continua să se răcească, astfel în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei. În regiunile sudice și sud-estice nebulozitatea va persista pe parcursul zilei, când probabilitatea pentru precipitaţii slabe mixte va fi ridicată, apoi cerul va deveni variabil. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și izolat va ninge slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, posibil mai scăzute în depresiuni.

Meteo București

Vremea se va răci semnificativ, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când vor mai fi posibile precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

Estimări meteo marți, miercuri și joi

Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creștere spre sfârșitul intervalului.

Meteo București

Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului vor fi în creștere, când și probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată.

Ai mai putea citi: Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionarii care au lucrat în grupe speciale. „Acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult