- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 1 și 2 iunie. Cum va fi vremea la final de săptămână

31 May, 14:35 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două zile. Vremea se menține instabilă în teritoriu.
Meteo 1 și 2 iunie. Cum va fi vremea la final de săptămână

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar îndeosebi la începutul nopții pe spații mici în Banat, Oltenia și la munte, posibil și în Crișana și nordul Munteniei vor mai fi înnorări temporare, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra de la 6…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 17…18 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

Meteo 1 și 2 iunie

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

Joi, în țară, vremea va fi caldă cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 21 și 30 de grade, dar și în general instabilă. Local în Crișana, Transilvania, precum și în zona de munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Te mai poate interesa în acest context și: A fost anunțată prima companie aeriană străină care va zbura regulat de pe Aeroportul Băneasa

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mult mai restrânse și la intensitate mai redusă – în a doua parte a zilei, cu o probabilitate mai mare în Maramureș și Banat. Minimele termice vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiunile intramontane și 17…18 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Vineri, în România, vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Cu precădere în a doua parte a zilei și noaptea în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe spații mici vor fi vijelii și căderi de grindină, iar local cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și pe suprafețe restrânse averse slabe – în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi în continuare caldă, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când vor fi condiții de averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 14…16 grade.

Citește și: Aeroportul Brașov își deschide porțile! Au fost afișate primele zboruri și perioada în care vor fi disponibile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult