- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 10-12 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile

10 Apr, 17:15 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. Vremea intră într-un proces de încălzire.
Meteo 10-12 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele zile

Sunt vești bune pentru români. Deși nu scăpăm de ploi, Administrația Națională de Meteorologie anunță că pe timpul zilei vor fi valori pozitive în mare parte a teritoriului. Iată cum va fi vremea luni, marți și miercuri.

Cum va fi vremea la noapte. Meteo 10-12 aprilie

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore vor izolat vor fi posibile averse slabe în vest, centru şi sud. Spre sfârşitul intervalului, aria ploilor se va extinde treptat în regiunile sud-estice, în timp ce în zona de munte, la altitudini mari, izolat şi trecător vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu  intensificări din a doua parte a nopţii în est, sud-est şi în Carpaţii Meridionali (rafale în general de 40…50 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, cu valori mai mici în depresiuni, spre -3…-2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţă şi cu totul izolat brumă.

BUCURESTI

Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Cum va fi vremea marți în România

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a teritoriului, cu maxime ce se vor încadra între 9 şi 19 grade şi minime cuprinse între 2 şi 9 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. În regiunile estice şi sud-estice vor fi înnorări persistente şi în cea mai mare parte a intervalului vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi trecător pot fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp, iar în Dobrogea şi sud-estul Munteniei izolat se vor cumula peste 40 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată şi descărcări electrice se vor semnala izolat, mai ales seara în regiunile nord-vestice, în timp ce la munte, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în est şi sud-est, cu rafale de 50…70 km/h, dar şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde la peste 1700 m vor fi viteze de 70…80 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi în regiunile intracarpatice se va forma ceaţă dimineaţa şi noaptea.

BUCURESTI

Valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări şi trecător va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

meteo
meteo

MIERCURI. Vremea în țară

Vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei în majoritatea regiunilor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi cu precădere pe parcursul zilei va ploua în sudul, estul şi centrul ţării şi doar izolat în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi vor fi însoţite pe arii restrânse de descărcări electrice şi măzăriche sau grindină de mici dimensiuni. În zona montană înaltă vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Ziua vor fi intensificări ale vântului în Oltenia şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale de 55…70 km/h, iar local şi trecător şi în rest, la intensitate mai redusă. Noaptea, vântul va deveni slab şi moderat în toată ţara şi izolat se va forma ceaţă în zonele joase.

Vremea în București

Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul anterior, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, mai ales după-amiaza probabilitatea pentru averse slabe de ploaie va fi în creştere, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.

Ai mai putea citi și: Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult