- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

07 Apr, 09:01 • Bumbeneci Diana
Categoria de români care poate primi 15.000 de lei de la stat ca ajutor financiar. Condiţiile ca păgubiţii să beneficieze de aceşti bani.
Un nou ajutor de la stat! Cum pot primi românii 15.000 de lei GRATIS de la Guvern

Vești bune pentru români! Persoanele din mai multe judeţe ale ţării pot primi 15.000 de la stat, iar firmele până la 50.000 de lei, dacă au suferit unele pagube. Iată despre ce este vorba, anunță Antena3.

15.000 de lei ajutor financiar de la Guvern

Statul anunţă că va finanţa proprietarii cu 15.000 de lei pentru a monta garduri electrice, în zonele în care urșii îşi fac apariţia destul de curând. Planul Guvernului vine după ce a crescut considerabil numărul atacurilor date de animalele sălbatice, inclusiv a victimelor şi a pagubelor.

Ai mai putea citi și: Proteste de amploare la Giurgiu-Ruse! Fermierii ies azi în stradă

ajutor financiar
ajutor financiar

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis că din Fondul pentru Mediu vor fi finanţate sisteme de protecţie împotriva urşilor, persoanele fizice, asociaţiile, persoanele juridice sau instituţiile publice putând beneficia de sume pornind de la 15.000 de lei pentru montarea de garduri electrice în zonele unde animalele îşi fac apariţia frecvent.

Pentru acordarea ajutorului dat de minister se va lua în calcul numărul atacurilor, valoarea pagubelor şi densitatea numărului de urşi.

Românii persoane fizice pot primi până la 15.000 de lei, iar firmele până la 50.000 de lei. Autorităţile locale pot accesa de două ori mai mult, iar instituţiile centrale care deţin suprafeţe ce trebuie protejate pot accesa cinci milioane de lei.

Cele mai recente cifre arată că în pădurile din România mai trăiesc în prezent între 7500 şi 8000 de urşi bruni. Cei mai mulți au fost înregistrați în judeţele Braşov, Harghita, Prahova, Argeş şi Bacău.

Ai mai putea citi azi și: Marele Amza Pellea ar fi împlinit astăzi 92 de ani. Cum îl chema, de fapt, pe actorul generației de aur

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult