- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 13-19 octombrie. Vânt, temperaturi scăzute și ploi. ANM anunță unde se schimbă vremea radical

13 Oct, 07:39 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru astăzi, dar și pentru zilele următoare. Vremea se menține rece, iar ploile își refac apariția în teritoriu.
Meteo 13-19 octombrie. Vânt, temperaturi scăzute și ploi. ANM anunță unde se schimbă vremea radical

Meteo 13 octombrie.

Conform meteorologilor de la ANM, vineri, 13 octombrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sudice, iar cele minime se vor situa în general între 4 și 14 grade.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, temporar cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, pe arii restrânse în nordul, nord-estul, centrul țării și la munte, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă. Dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață, local în centru și izolat în rest.

Meteo 13 octombrie București

Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil ziua și senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Meteo sâmbătă, în țară:

Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 3 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul nopții în vest și nord-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Vezi și: Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

Meteo toamna
Meteo toamna

Meteo duminică

Valorile termice vor fi în scădere în vestul, centrul și nordul țării, unde și nebulozitatea se va extinde treptat și va ploua. În zona montană înaltă, îndeosebi seara și noaptea vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă, cerul va fi variabil, iar ploi se vor semnala local în a doua parte a nopții.

Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar, mai ales în a doua parte a intervalului, și în zonele joase de relief. Dimineața, pe alocuri, va fi ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 27 de grade, local mai ridicate în sud și sud-est până spre 28…29 de grade, iar cele minime se vor încadra în general între 6 și 14 grade.

București

Vremea se va menține deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 27…29 de grade și o minimă de 11…14 grade. Cerul, variabil pe parcursul zilei, se va înnora treptat, iar noaptea va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Meteo luni

Vremea va continua să se răcească față de zilele anterioare și se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua, mai ales în prima parte a zilei, local în sud-est și pe arii restrânse în Carpații Meridionali și Orientali, iar spre sfârșitul intervalului pe alocuri în sud-vest. În zona montană înaltă vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, dar și în zonele joase de relief, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la -4…-3 grade în depresiuni până la 10…11 grade pe litoral.

Meteo toamna
Meteo toamna

Meteo București

Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice perioadei. Vor fi înnorări pe parcursul zilei, când temporar va ploua, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Meteo marți, miercuri și joi

Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Temporar va ploua, iar la munte vor fi precipitații mixte.

București

Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor situa în mare parte din interval ușor sub cele specifice perioadei. Temporar va ploua.

Vezi și: ING aduce vestea zilei pentru toți românii. Se pot câștiga 50.000 de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult