- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 14 iunie. Vremea rămâne instabilă în România. Furtunile și vijeliile nu părăsesc țara

13 Jun, 12:32 • Constantin Cristina
Vremea rămâne instabilă în România. Furtunile și vijeliile nu părăsesc țara. Temperaturile maxime vor ajunge până la 30 de grade Celsius. Iată ce spun meteorologii.
Meteo 14 iunie. Vremea rămâne instabilă în România. Furtunile și vijeliile nu părăsesc țara

Meteo 14 iunie. Vremea rămâne instabilă în România. Furtunile și vijeliile nu părăsesc țara. Temperaturile maxime vor ajunge până la 30 de grade Celsius. Iată ce spun meteorologii, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Meteo 5 iunie – 3 iulie 2023. Cum va fi vremea în prima parte a verii

LA NOAPTE
În Țară

Vremea va fi răcoroasă îndeosebi în vestul și nordul teritoriului. Cerul va deveni variabil în regiunile vestice, iar în rest va prezenta înnorări temporare. Se vor semnala averse, local în Transilvania, Maramureș, Oltenia și în vestul Munteniei, iar cu totul izolat și în Moldova și Dobrogea. Temperaturile minime vor fi cuprinse 7 și 19 grade, cu cele mai scăzute valori în vest și în depresiunile intramontane. Spre dimineață, îndeosebi în Câmpia de Vest, pe arii restrânse se va forma ceață.

București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

MIERCURI
În Țară

Vremea se va încălzi față de zilele precedente, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când vor fi averse și descărcări electrice, local în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și pe arii mai restrânse în restul regiunilor, cu o probabilitate mai ridicată în partea continentală a Dobrogei, în Transilvania, Maramureș și în zonele de deal ales Olteniei, Munteniei și Moldovei. Noaptea, înnorările se vor accentua în sud-vestul teritoriului, unde local se vor semnala averse și descărcări electrice, iar în rest, cerul se va menține variabil.

Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și sunt condiții pentru grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade. Izolat va fi ceață.

meteo
meteo

București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.

JOI
În Țară

Vremea va continua să se încălzească ușor, dar va fi instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse însoțite de descărcări electrice în Oltenia, Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociat averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

București

Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Alte articole: Prognoza meteo 29 mai – 26 iunie a fost actualizată. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii