- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 15-20 aprilie. ANM anunță ce zone vor fi lovite de ploi săptămâna aceasta

15 Apr, 06:13 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România în următoarele zile. Ploile revin în teritoriu.
Meteo 15-20 aprilie. ANM anunță ce zone vor fi lovite de ploi săptămâna aceasta

Conform meteorologilor de la ANM, luni, în țară, vremea va fi extrem de caldă pentru mijlocul lunii aprilie în toată țara, devenind călduroasă după-amiaza îndeosebi în jumătatea de sud; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22…24 de grade pe litoral și în deltă și 34 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei (valori cu 12…16 grade peste mediile climatologice), iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 5 și 17 grade. Cerul va fi variabil la senin, dar și cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, cu totul izolat – în extremitatea de nord a teritoriului, iar noaptea – pe arii restrânse în Maramureș și nordul Crișanei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, unde vor fi rafale de 50…60 km/h, iar în zona înaltă de peste 70 km/h, dar local și temporar și în celelalte zone, cu precădere în nord vest, centru și est, cu viteze în general de 40…50 km/h.

În București: Vremea va fi extrem de caldă pentru mijlocul lunii aprilie și va deveni călduroasă după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade (cu aproximativ 14 grade peste media climatologică a perioadei), iar cea minimă va fi de 12…15 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

meteo
meteo

Meteo marți, în România

În jumătatea de sud-est a teritoriului vremea se va menține extrem de caldă pentru această dată, local călduroasă după-amiaza, însă în rest valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, mai semnificativă în Crișana și în Maramureș. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra de la valori de 19…21 de grade în nord-vest și până la 33 de grade pe arii restrânse în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 17 grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta începând cu orele după-amiezii, prin înnorări, averse, însoțite și de descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, iar mai ales spre seară și noaptea și în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și local în Muntenia. Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal și de munte cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

Spre sfârșitul nopții, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Local și temporar vântul va prezenta intensificări în general cu viteze de 50…60 km/h, în zona înaltă, cu peste 75…80 km/h, iar pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

Meteo București:  Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, călduroasă după-amiaza, cu o temperatură maximă de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopții când vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

meteo
meteo

Meteo miercuri, în țară

În sud-estul țării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 22 și 30 de grade, însă instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei și noaptea prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite și de descărcări electrice.

În celelalte regiuni răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 de grade, valori în general sub normalul climatologic al datei, iar nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi spre seară și noaptea se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor fi însemnate, pe alocuri peste 20…25 l/mp.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în sud-est și în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 55…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral și în deltă.

Meteo București

Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice, deși în scădere față de intervalul anterior, se vor menține peste mediile climatologice. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

Meteo joi, în România

Vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii aprilie, cu excepția zonei de sud și sud-est, unde valorile termice vor fi apropiate de media multianuală. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, local mai ridicate în sud-est până spre 18…19 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 și 9 grade.

Cerul va prezenta înnorări și mai ales în prima parte a intervalului va ploua în nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii restrânse în rest, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice și în zona montană înaltă, iar local și temporar și în rest. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață, iar în regiunile intracarpatice vor fi condiții de brumă.

Meteo București

Vremea se va răci, astfel valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice acestei date. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Estimări meteo de vineri până duminică

Valorile termice se vor menține apropiate de normalul climatologic în sud și sud-est, iar în rest vremea va fi rece pentru această perioadă. Vor fi intervale cu ploi în cea mai mare parte a țării, iar la munte se vor semnala și precipitații mixte.

Vezi și: Țara în care un producător de încălțăminte oferă despăgubiri și va retrage produsele care i-au ofensat pe credincioși

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult