- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 16-22 septembrie. ANM anunță cum va fi vremea în acest weekend, dar și zilele următoare

16 Sep, 08:01 • Russo George
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță un weekend cu temperaturi crescute în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea însă, ploile vor continua să cadă în teritoriu, fiind însoțite de ceață și intensificări ale vântului.
Meteo 16-22 septembrie. ANM anunță cum va fi vremea în acest weekend, dar și zilele următoare

Conform ANM, vremea va fi destul de rece în timpul weekendului, dar de luni vor reveni temperaturile peste media perioadei în care ne aflăm, iar precipitaţiile vor cădea în cantităţi considerabile, pe alocuri fiind însoţite şi de furtuni cu descărcări electrice, deşi în cea mai mare parte a teritoriului vântul va sufla slab, până la moderat.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor scădea în sudul şi sud-estul ţării, dar vor fi în creştere uşoară în rest. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse şi descărcări electrice, local la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20-30 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, în special pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă.

Meteo București

Valorile termice diurne vor continua să scadă şi vor fi apropiate de normele climatologice ale datei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13-16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare ziua, vor fi perioade cu averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va deveni slab. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Meteo duminică

Vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, local la munte, în Maramureş, Transilvania, Oltenia şi izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-vest şi sud-est. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Meteo București

Valorile termice diurne vor creşte uşor, atfel că temperatura maximă va fi de 26-28 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 12-15 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Te poate interesa și: A fost actualizată prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. ANM anunță când va ploua în România și ce temperaturi vor fi până pe 16 octombrie

Meteo luni, în țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în jumătatea de nord a ţării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse slabe şi descărcări electrice, local la munte şi pe arii restrânse în regiunile din jumătatea vestică a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va forma ceaţă.

În București

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 26-27 de grade, iar cea minimă de 12-13 grade, cu valori mai scăzute în zona preorăşenească.

Meteo marți, în țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în toată ţara. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice în regiunile vestice, nord-vestice şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vest şi nord-est, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

În București:

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12-14 grade.

Meteo miercuri, joi și vineri

Valorile termice se vor menţine peste cele specifice acestei perioade în toată ţara. În prima parte a intervalului, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în jumătatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi în vest şi nord-vest.

Vezi și: Alertă meteo în România! A fost actualizată lista zonelor vizate de ploi și vijelii