- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 17 – 20 august. Un nou val de caniculă în România. ANM anunță zonele în care temperaturile vor ajunge la 37 de grade

17 Aug, 08:27 • Lupu Alexandra
Meteo 17 – 20 august. România, lovită de un nou val de caniculă.
Meteo 17 – 20 august. Un nou val de caniculă în România. ANM anunță zonele în care temperaturile vor ajunge la 37 de grade

România este lovită de un val puternic de caniculă. ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada 17 – 20 august. Temperaturile maxime ajung la 37 de grade.

Meteo 17 – 20 august: vine canicula în România

De astăzi, 17 august și până duminică, 20 august, zonele din sud și sud-estul țării se află sub o informare de caniculă și disconfort termic ridicat. De asemenea, în perioada menționată, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sud și sud-estul României.

Citește și despre: Termoenergetica este în pragul insolvenței. Bucureștenii sunt la un pas să rămână fără apă caldă și căldură toată iarna. Ministrul Energiei a făcut anunțul

Temperaturile maxime vor fi de 35 – 36 grade și izolat de 37 de grade, potrivit ANM. Totodată, se vor înregistra maxime de 32 – 34 de grade Celsius în regiunile vestice și estice, acolo unde disconfortul termic va fi ridicat.

„De astăzi şi până duminică este în vigoare o informare meteorologică care vizează disconfortul termic ridicat şi canicula în sud şi sud-est, unde indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor fi de 35-36 grade şi izolat de 37 de grade.

De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat şi în regiunile vestice şi estice, unde vor fi maxime de 32-34 de grade. Din punct de vedere al precipitaţiilor, astăzi şi mâine, în vestul şi nord-vestul ţării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, adică, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp”, a transmis meteorologul ANM.

Meteo 17 - 20 august
Meteo 17 – 20 august

Meteorologii au anunțat o vreme caniculată și în București. În următoarele zile, maximele termice vor ajunge la 37 de grade Celsius. Potrivit ANM, în intervalul 17 august, ora 12:00 – 20 august, ora 21:00, vremea va fi caniculară în Capitală, iar disconfortul termic va fi ridicat. Mai mult decât atât, indicele temperatură umezeală (ITU) urmează să depășească ușor pragul critic de 80 unități. Vântul va sufla slab și moderat, cerul va fi variabil, dar vor exista și unele intensificări în prima zi a intervalului, adică astăzi, joi, 17 august. Temperaturile minime vor fi de 18 – 21 de grade. De asemenea, temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade.

Te-ar putea interesa și: Localitatea din România în care facturile nu se simt la buzunar. Românii nu dau mulți bani pentru căldură. Cum își încălzesc casele