- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 18-19 mai. Se schimbă radical vremea radical în România

17 May, 15:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele două zile. Vremea se schimbă în mare parte a țării.
Meteo 18-19 mai. Se schimbă radical vremea radical în România

Vremea rămâne instabilă în teritoriu, anunță meteorologii de la ANM. A fost actualizată prognoza meteo pentru intervalul 18 – 19 mai.

Meteo 18-19 mai

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de vest a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse însoțite la începutul nopții și de descărcări electrice în Banat și Crișana, unde cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, local în Maramureș, Transilvania, Oltenia și în vestul Munteniei. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Munții Banatului și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Cerul va prezenta înnorări, iar trecător vor mai fi condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 11…12 grade.

Meteo
Meteo

Vremea în țară joi

Vremea va fi răcoroasă în vestul, sud-vestul și local în sudul teritoriului, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi mai persistentă în Oltenia, Banat, Crișana și în Maramureș, unde local va mai ploua, iar în celelate regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și numai izolat ploi slabe de scurtă durată. Noaptea, cerul se va degaja în cea mai mare parte a țării, iar ploi slabe vor mai fi posibile îndeosebi în zonele montane și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15…16 grade pe litoral și în deltă. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață, local în Câmpia de Vest și izolat în rest.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

În București

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va prezenta înnorări temporare pe parcursul zilei când trecător va mai ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Cum va fi vremea vineri în țară

Vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de munte, local în vestul, sudul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (15…20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice, dar și în timpul averselor, în general cu viteze de 40…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane, în special din estul Transilvaniei, până spre 5 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

În București

Vremea se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 11 grade.

Ai mai putea citi: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult