- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

15 May, 11:38 • Bumbeneci Diana
Indicele ROBOR scade la început de săptămână! Sunt vești bune de la Banca Națională a României.
ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Banca Națională a României (BNR) a publicat noi detalii legate de indicele ROBOR. La începutul acestei săptămâni, rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile, a ajuns la un nou prag scăzut.

ROBOR scade la început de săptămână

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,62%, de la 6,64%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,76%, de la 6,78%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%.

Vezi și: Moment istoric! Ordonanța austerității a fost aprobată! Ce se întâmplă cu banii românilor, concedierile și programele Rabla

ROBOR
ROBOR

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult