- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26, 27 și 28 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în România. Urmează zile cu ploi torențiale, grindină și caniculă

25 Jul, 15:20 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță vreme instabilă și capricioasă și în zilele următoare. Iată cum va fi vremea până vineri.
Meteo 26, 27 și 28 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în România. Urmează zile cu ploi torențiale, grindină și caniculă

La noapte, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp). În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa în general între 12 și 23 de grade.

În București, cerul va fi mai mult senin, dar va fi o probabilitate redusă pentru manifestări de instabilitate (înnorări accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse). Temperatura minimă va fi de 20…24 de grade.

Meteo miercuri, în țară

Valul de căldură va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde vremea va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat; indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 31 și 40 de grade. În celelalte regiuni vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice diurne se vor situa între 23 și 30 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi în accentuare și se va manifesta prin intervale cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei și local în rest. Cantitățile de apă vor fi însemnate (în intervale scurte de timp sau prin acumulare peste 30…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp). Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…65 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Temperaturile minime, mai scăzute față de nopțile precedente, se vor situa în marea lor majoritate între 13 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni.

În Capitală va fi caniculă, disconfortul termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 40 de grade, iar minima va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, însă spre seară și noaptea, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelie, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice și ploi de scurtă durată.

Ai mai putea citi și: Restricții de circulație în 24 de județe! CNAIR anunță pe ce Drumuri Naționale și Autostrăzi nu vor putea românii să circule în condiții normale

meteo
meteo

Meteo joi, în țară

Vremea se va răci semnificativ și în regiunile sudice, centrale și estice, astfel că la nivelul întregii țări temperaturile maxime se vor situa între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și averse la munte, local în nord-vest și centru, precum și în sud-est unde se vor mai semnala descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, iar pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general între 50 și 65 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață, îndeosebi în zonele depresionare.

În București, vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va mai slăbi în intensitate.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va încălzi în toată țara, astfel că valorile termice se vor apropia de normele caracteristice perioadei, cu maxime între 21 și 31 de grade, iar minime între 10 și 20 de grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul țării, unde izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în est și în nord-est.

În București, vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ai mai putea citi: Salarii august 2023. S-a semnat decretul! Banii pentru o categorie de români intră mai devreme pe card

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult