- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii august 2023. S-a semnat decretul! Banii pentru o categorie de români intră mai devreme pe card

25 Jul, 13:30 • Bumbeneci Diana
Profesorii vor primi salariile mai devreme în august. Oficialii au luat această decizie deoarece ziua de salariu se suprapunea cu minivacanța.
Salarii august 2023. S-a semnat decretul! Banii pentru o categorie de români intră mai devreme pe card

Salariile mai multor români vor intra mai devreme în august. Veniturile aferente lunii iulie pentru profesorii și angajații din sistemul de Învățământ vor fi oferite românilor până la data de 11 august, potrivit unui ordin al ministrului Finanțelor.

Banii pentru o categorie de români intră mai devreme în august

Pentru reglementarea acestei decizii a fost semnat ordinul nr. 2241 din 21 iulie 2023, document ce urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Data de 15 august (Adormirea Maicii Domnului) este zi liberă legală. În acest sens, conform ordinului 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii, anunţă edupedu.ro.

c) în cazul ordonatorilor principali de credite și al instituțiilor publice din subordinea acestora pentru care data plății salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 86/2005, cu modificările și completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11”, se arată în ordinul citat anterior.

salarii august profesori
salarii august profesori

Mai mulți bani la salarii pentru anumiți profesori

Luna ceasta, angajații din Învățământ au primit salariile majorate, conform ordonanței de urgență nr. 57 din 2023.

Conform Ordonanței de urgență nr 57/2023, Guvernul va mări toate salariile de bază din Învățământ cu 1.300 de lei brut din luna iunie pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic.

Documentul aprobat de Executiv mai face referire la faptul că, începând cu la 1 ianuarie, salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie, precum și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă.

salarii august profesori
salarii august profesori

„Art. III – (2) Grila de salarizare aplicabilă sistemului național de învățământ începând cu 1 ianuarie 2024 se stabilește pornind de la salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 pentru profesori debutanți/asistenți universitari.

(3) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din sistemul de învățământ de stat beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2024, de 50% din diferența stabilită între salariul de bază aflat în plată și salariul de bază stabilit prin grila de salarizare în vigoare la 1 ianuarie 2024.”

Ai mai putea citi și: Restricții de circulație în 24 de județe! CNAIR anunță pe ce Drumuri Naționale și Autostrăzi nu vor putea românii să circule în condiții normale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult