- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26-29 iulie. Vreme instabilă, caniculă și grindină la finele lunii

26 Jul, 16:39 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. Urmează perioade cu ploi, caniculă și instabilitate atmosferică.
Meteo 26-29 iulie. Vreme instabilă, caniculă și grindină la finele lunii

La noapte, vor fi înnorări, averse posibil torențiale și descărcări electrice în zonele montane, dar și în centru, est și în sud-est. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații mici. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile extracarpatice și în cele centrale, cu viteze în general de 45…65 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Temperaturile minime, mai scăzute față de nopțile precedente, se vor situa în marea lor majoritate între 11 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

În București, vremea va fi instabilă și se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h), vijelie, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice și averse. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Meteo joi, în țară

Joi, în țară, vremea se va răci semnificativ și în regiunile sudice, centrale și estice, astfel că la nivelul întregii țări temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în regiunile sud-estice și la munte, local în est și cu totul izolat în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, iar pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață, îndeosebi în zonele depresionare.

În București, vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va slăbi în intensitate.

Vezi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

meteo
meteo

Meteo vineri în țară

Vineri, în țară, vremea va fi predominant frumoasă și va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți îndeosebi în regiunile sudice, însă temperaturile vor fi în general agreabile, cu maxime ce se vor încadra între 23 de grade în zonele depresionare din Maramureș și estul Transilvaniei și 31 de grade izolat în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în extremitatea de nord-nord-vest a țării, unde pe spații mici, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi averse, însoțite izolat de oraje. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe crestele Carpaților Orientali și în estul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile intramontane (unde se va forma ceață) și 18…20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

București, vremea va fi frumoasă și va intra într-un proces de încălzire, totuși valorile termice vor fi încă agreabile; maxima va fi de 29…30 de grade, iar minima de 16…17 grade, mai coborâtă în zona periurbană. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane (unde vor mai fi condiții de ceață) și 19…21 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, în Moldova și la munte, după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și oraje și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, dar nu cu viteze foarte mari. În restul țării, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

În București, vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab. Minima termică va fi de 18 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Ai mai putea citi și: Restricții de circulație în 24 de județe! CNAIR anunță pe ce Drumuri Naționale și Autostrăzi nu vor putea românii să circule în condiții normale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult