- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26 decembrie-23 ianuarie. Ce temperaturi vor fi în România în următoarele săptămâni

26 Dec, 08:30 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea până pe 23 ianuarie.
Meteo 26 decembrie-23 ianuarie. Ce temperaturi vor fi în România în următoarele săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 26 decembrie 2022 – 23 ianuarie 2023.

Meteo ANM. Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie

Conform meteorologilor de lq Adminstrația Națională de Meteorologie, finalul anului 2022 vine cu temperaturi de primăvară. O posibilă răcire ar urma să se resimțită abia de la mijlocul lunii ianuarie, mult prea târziu decât normalul acestui anotimp.

Pentru următoarele 3 săptămâni vremea se va menţine caldă în majoritatea zonelor din țară. Astfel, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate pentru finalul anului cât și începutul lunii ianuarie. În acest interval ne așteaptăm la temperaturi maxime care sa treacă de 10., până la 12 grade. Cel mai cald va fi în zonele de deal și munte, un posibil fenomenul de inversiune termică. În aceste condiții nici stratul de zăpadă nu va fi consistent în zonele montane”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.  Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în județele din sud-vestul teritoriului.

Meteo ianuarie
Meteo ianuarie

În perioada 2-9 ianuarie, ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

În a doua săptămână de interval, în perioada 9-16 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

În a treia săptămână de interval, în perioada 16-23 ianuarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Se schimbă vremea complet de Crăciun. Meteorologii anunță temperaturi complet neașteptate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult