- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă vremea complet de Crăciun. Meteorologii anunță temperaturi complet neașteptate

22 Dec, 12:15 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru Crăciun. Temperaturile vor fi ieșite din comun, cu mult mai ridicate peste normalul acestei perioade.
Se schimbă vremea complet de Crăciun. Meteorologii anunță temperaturi complet neașteptate

După câteva zile în care a fost extrem de frig, iar ninsorile și-au făcut apariția și în zonele joase, vremea intră din nou într-un proces de încălzire. Meteorologii anunță că anul acesta, de Crăciun, vom avea parte de vreme de primăvară.

Vreme de Paște, în ziua de Crăciun

Meteorologii se așteaptă la temperaturi maxime de 14-15 grade, mai potrivite pentru o zi de Paște, spune Gabriela Băncilă, director în ANM. Cu toate acestea însă, fiind o vreme extrem de schimbătoare, Revelionul va veni cu temperaturi normale pentru luna decembrie, spun prognozele meteorologilor.

Citește și: Românii vor fi despăgubiți pentru pământurile afectate de secetă! Petre Daea anunță când vor primi banii

Vremea de Crăciun
Vremea de Crăciun

Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Băncilă la Digi24.

Vremea va fi în continuare instabilă în cea mai mare parte a țării, motiv pentru care meteorologii vor actualiza constant prognoza pentru toate regiunile. Deși vor fi zile extrem de geroase, pline de ninsori, vor fi și  zile cu temperaturi cu mult peste normalul perioadei.

Există destul de multe discordanțe în unele perioade între prognozele pe care le propun materialele pe care le folosim. O astfel de instabilitate există în soluțiile de prognoză pentru perioada dintre Crăciun și Revelion. Tendința aceasta ar fi, de menținere în primă fază a unor temperaturi mai ridicate, decât în mod normal, pentru ca ușor-ușor acestea să scadă”, a explicat ea.

Tot în declarațiile sale, meteorologul a susținut că vor urma zile cu temperaturi specifice primăverii, mai mult de Paște. Așadar, urmează un Crăciun cu vreme anormală pentru această perioadă a anului.

„Dacă vom ajunge să vorbim despre temperaturi normale, cu aproape 10 grade mai coborâte decât cele pe care le vom înregistra în perioada Crăciunului și care ne duc cu gândul mai degrabă la o zi de Paște, de sfârșit de martie – început de aprilie”, a adăugat meteorologul.

Ai mai putea citi: Va putea adera Ucraina la NATO? Macron: „Aș prefera să nu fie doar chinezii și turcii cei care vor negocia a doua zi după încheierea războiului”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult