- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 30 ianuarie – 2 februarie. ANM anunță schimbări radicale de vreme

29 Jan, 23:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță cum va fi vremea în România în următoarele zile. Temperaturile se mențin scăzute în mare parte a teritoriului.
Meteo 30 ianuarie - 2 februarie. ANM anunță schimbări radicale de vreme

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, vremea va fi rece, local geroasă în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice ale Olteniei, Munteniei și Moldovei. Cerul va fi variabil în regiunile extracarpatice, unde cu totul izolat vor fi fulguieli sau lapoviță, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral (rafale de 40…50 km/h). Temperaturile minime se vor situa între -12 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -22 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și în Moldova.

Ai mai putea citi: Ministrul Economiei, noi detalii despre plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat în 2024

Meteo București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -5…-4 grade, cu valori mai mici la periferie spre -8 grade.

Meteo marți, în țară

Vremea va fi rece dimineața și noaptea, iar în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice, local va fi ger. Cerul va fi variabil în vestul, nord-estul și sudul țării, iar în celelalte zone va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral (viteze de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -11 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei până spre -20 de grade. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în centrul și nord-estul teritoriului.

Meteo marți, în București

Vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase din Muntenia, iar cele minime se vor situa între -8 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade.

Meteo joi, în țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, astfel că vor fi maxime cuprinse în general între 4 și 12 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul se va înnora treptat dinspre nord-vest și mai ales din orele serii vor fi precipitații slabe în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul și Transilvania unde în cursul nopții trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai intense îndeosebi pe creste, dar local la viteze mai mici – în a doua parte a intervalului și în sud-vestul și nord-estul teritoriului.

Ai mai putea citi: Ministrul Economiei, despre creșterea taxelor și impozitelor. Decizia anului 2024, după propunerile FMI

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult