- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 5 – 11 noiembrie. Temperaturi nespecifice perioadei. ANM anunță ploi, grindină și intensificări ale vântului

04 Nov, 17:57 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru duminică, dar și pentru zilele următoare. Vremea se menține instabilă, iar românii nu scapă de ploi.
Meteo 5 – 11 noiembrie. Temperaturi nespecifice perioadei. ANM anunță ploi, grindină și intensificări ale vântului

Conform meteorologilor, la noapte cerul va fi variabil spre mai mult senin în sudul ţării şi temporar noros în celelalte regiuni. Pe alocuri va ploua slab în prima parte a nopţii în nord, centru şi est, iar spre dimineaţă în vest şi nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între 3 şi 13 grade. Izolat se va ceaţă.

BUCURESTI

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Meteo duminică, în țară

Valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, îndeosebi în sud şi sud-est unde vremea va fi deosebit de caldă. În regiunile intracarpatice şi zona montană, pe parcursul zilei – înnorările şi ploile se vor extinde treptat, izolat vor fi posibile descărcări electrice şi cantităţi de apă mai însemnate, apoi treptat cerul se va mai degaja, iar ploile vor fi în restrângere ca arie. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi slabe, spre seară şi noaptea local în Oltenia şi Moldova şi doar izolat în Muntenia şi Dobrogea. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, dar şi în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale şi estice, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 4 şi 15 grade.

BUCURESTI

Vremea va deveni în general frumoasă, iar valorile termice, în creştere, se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când trecător este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Vezi și: Veniturile lunare generate de ChatGPT din aplicaţii au depăşit 4,5 milioane de dolari

Meteo luni, în țară

Vremea va fi caldă, iar în jumătatea sud-estică a ţării deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a zilei zona Carpaţilor Occidentali şi a Carpaţilor Orientali, iar noaptea nord-vestul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua, la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi de Curbură unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi local în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului, unde se vor înregistra viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime, în scădere faţă de noaptea anterioară, vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade pe litoral. Pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului în zona joasă din regiunile intracarpatice se va forma ceaţă.

BUCURESTI

Vremea va fi deosebit de caldă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua, cu viteze la rafală în general de 40…45 km/h.

Meteo marți, în țară

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste cele normale perioadei îndeosebi în jumătatea sud-estică a ţării. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi slabe în vest şi nord-vest. Din orele serii nebulozitatea se va accentua treptat în cea mai mare parte a teritoriului şi va ploua în sud-vest şi centru şi pe spaţii mai mici în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 15 grade.

BUCURESTI

Vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă, mai semnificativ în sud şi est, dar încă vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua ziua în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea îndeosebi în regiunile din jumătatea de est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud, sud-est şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade.

BUCURESTI

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne, deşi vor scădea semnificativ faţă de ziua precedentă, încă se vor menţine uşor peste normalul perioadei. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Estimări meteo joi, vineri și sâmbătă, în țară

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în marea lor majoritate peste cele normale specifice perioadei. Probabilitatea pentru intervale cu ploi va fi mare în vestul, centrul şi nordul ţării.

BUCURESTI

Valorile termice, mai ales cele diurne, se vor menţine peste mediile climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru ploi va creşte spre finalul intervalului.

Vezi și: Avertismentul lui Elon Musk va îngrozi lumea. „Va veni un moment în care nu va fi nevoie de nicio slujbă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult