- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 8 martie. Meteorologii anunță de ce temperaturi vor avea parte românii în zilele următoare

02 Mar, 23:55 • Bumbeneci Diana
Meteorologii anunță prognoza meteo 8 martie. De Ziua Internațională a Femeii se anunță temperaturi cu adevărat specifice acestei perioade.
Meteo 8 martie. Meteorologii anunță de ce temperaturi vor avea parte românii în zilele următoare

Meteo 8 martie. Primăvara este resimțită din ce în ce mai mult în România. Meteorologii anunță în ce zone se vor înregistra chiar şi 20 de grade celsius şi unde vor continua precipitațiile. Prognoza meteo actualizată, prezentată de specialistul ANM, Mihai Timu, la Antena3.

Prognoza meteo 8 martie în România

Într-adevăr, până la sfârșitul acestei săptămâni, o vreme stabilă, în general liniștită. Nu spun că nu vor lipsi de tot precipitațiile, însă chiar dacă vor apărea, acestea vor fi extrem de slabe cantitativ. De exemplu, la noapte și mâine niște ploi prin local prin sud-vestul, sudul țării, izolat și prin centru.

Vineri spre sâmbătă, pe arii restrânse niște precipitații mixte în nord, iar pe parcursul zilei de duminică mai mulți nori și precipitații în vest, centru și nord, în principal ploi ziua, iarapoi pe seară și noaptea printre ploi să apară și lapoviță și ninsori, în timp ce la munte spre domine ninsorile”, susține specialistul ANM, întrebat de meteo 8 martie.

Meteorologul ne anunță că trebuie să ne așteptăm în continuare la precipitații în cea mai mare parte a teritoriului. Deși acestea vor fi slabe, în zonele montane, la altitudini înalte, vor continua să aibă caracter mixt și vor fi însoțite de intensificări ale vântului.

Vezi și: Prima lună din primăvara 2023 vine cu surprize. Meteorologii au actualizat din nou prognoza meteo pentru martie

„Toate aceste precipitații slabe cantitativ, din când în când o să mai fie și unele intensificări ale vântului în zona montană înaltă, dar pe arii restrânse, la viteze mai mici și în zonele joase, iar din punct de vedere termic, în zilele următoare jumătatea de nord să aibe un regim termic apropiat de normal, de exemplu maxime între 3 și 8-9 grade față de partea de sud a țării, unde o să înregistrăm frecvent peste 10 grade izolat, până la 13-14 grade.

Într-adevăr, este un semnal că vremea s-ar schimba în mai rău, să spunem așa, în primele zi ale săptămânii viitoare, după data de 7, în perioada 7-10 martie să avem parte de mai multe precipitații posibil și însemnate cantitativ, și nu neapărat sub formă de ploaie, ci și posibil chiar și în zonele mai joase, să revedem din nou lapoviță și ninsoare.

Deocamdată regimul termic urmând să fie comparativ cu cel din weekend şi la începutul săptămânii viitoare, adică tot pe partea de sud și sud-est, înregistrăm cele mai ridicate temperaturi”,a completat acesta, întrebat cum va fi prognoza meteo 8 martie.

Meteo 8 martie
Meteo 8 martie

Meteorologul Mihai Timu mai explică și că, după ce se va actualiza prognoza meteo 8 martie, românii ar trebui să se aștepte ca instabilitatea atmosferică să fie prezentă în teritoriu.

„Materialele sunt destul de fluctuante deocamdată 15-16 grade oricum, n-ar fi o surpriză să ne aducem aminte că aproape în fiecare lună de iarnă am înregistrat valori de 20 grade vă dau acel record absolut 23 grade din luna ianuarie.

Chiar și luna februarie adus temperaturi de peste 20, deci n-ar fi de mirare să avem și martie, nu spun acuma intervalu ăsta, dar pe parcursul lunii martie de asemenea temperaturi cu peste 20 grade, dar la fel de bine și răciri bruște”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM, potrivit sursei citate.

Ai mai putea citi: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult