- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea pe 23 și 24 septembrie

23 Sep, 08:01 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în acest weekend. Temperaturile se mențin crescute, iar ploile revin în teritoriu.
Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea pe 23 și 24 septembrie

Sâmbătă, în întreaga țară, valorile termice vor creşte şi se vor situa cu mult peste cele normale la această dată, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, chiar caniculară local în Muntenia, Oltenia şi Banat, unde şi indicele de confort termic temperatură-umnezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, anunță ANM.

ANM anunță prognoza meteo pentru 23 și 24 septembrie

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza pe arii restrânse la munte, iar seara, dar mai ales noaptea, în Banat, Crişana şi pe alocuri în Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Olteniei. Izolat cantităţile de apă vor putea depăşi 20…25 l/mp. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Vremea duminică, în țară

În majoritatea regiunilor vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în jumătatea de sud-est, pe arii extinse, în continuare călduroasă, însă în rest temperaturile vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară. În regiunile vestice şi nord-vestice, iar după-amiaza şi în prima parte a nopţii şi în centru şi în extremitatea de sud-vest, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri se vor înregistra cantităţi mari de apă, vijelii şi grindină.

În restul teritoriului va predomina vremea frumoasă, cu cer variabil, dar cu vânt moderat, temporar chiar şi cu unele intensificări în Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, în special în zonele depresionare şi pe văile din centru şi nord-est.

În București, chiar dacă valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul pecedent, vremea va rămâne călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h, după-amiaza şi seara).

Te mai poate interesa și: Meteo 23-29 septembrie 2023. ANM anunță schimbări de temperaturi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult