- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo iunie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în prima lună de vară

28 May, 10:57 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru perioada 27 mai - 24 iunie 2024.
Meteo iunie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în prima lună de vară

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, anunță ANM. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.05.2024 – 03.06.2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare. Temperaturile ajung la 32 de grade în România!

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest.

Poți citi și: Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

meteo ANM
meteo ANM

Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Meteo miercuri

Meteo miercuri, în România: Vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse și descărcări electrice pe arii relativ extinse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate (local 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp) în Moldova, Transilvania și la munte și pe spații mai mici (în general de 10…15 l/mp) în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

Meteo București
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, posibil moderate cantitativ (10…15 l/mp), însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Ai mai putea citi: Bătaie pe Fast Food în România. Românii consumă 22.000 de burgeri zilnic și anual 8 milioane

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult