- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătaie pe Fast Food în România. Românii consumă 22.000 de burgeri zilnic și anual 8 milioane

27 May, 15:21 • Bumbeneci Diana
Peste 8 milioane de burgeri au fost comandați prin Glovo în ultimul an. Peste 22.000 de burgeri sunt livrați zilnic în România.
Bătaie pe Fast Food în România. Românii consumă 22.000 de burgeri zilnic și anual 8 milioane

Pe 28 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Burgerului, Glovo, platforma multi-categorie, a realizat o analiză a comenzilor pentru burgeri. În ultimul an, peste 8 milioane de burgeri au fost comandați prin Glovo. România se clasează pe primul loc în Europa de Sud-Est și pe locul 4 la nivel global în rândul celor 23 de țări unde Glovo operează.

Burgerii, preferați de români

În România, utilizatorii Glovo comandă peste 15 burgeri pe minut, totalizând peste 8 milioane de comenzi în ultimul an. Ziua cu cele mai multe comenzi a fost 15 decembrie 2023, cu peste 33.000 de burgeri comandați, adică un burger la fiecare 3 secunde.

Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt campionii burgerilor

Cele mai multe comenzi de burgeri provin din București, Constanța și Cluj-Napoca, urmate de Iași și Brașov. Orașele unde burgerii sunt comandați cel mai des sunt Târgu-Mureș și Oradea. În București, utilizatorii preferă burgerii cu brânză, pui și bacon, în timp ce clujenii și constănțenii aleg deseori varianta de dublu burger.

Poți citi și: Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

Burgeri
Burgeri

Recorduri de comenzi în Cluj-Napoca

Un utilizator din Cluj-Napoca a comandat burgeri de peste 200 de ori anul trecut. Tot din Cluj provine și cea mai scumpă comandă, de aproximativ 1700 de lei.

Preferințele sezoniere ale românilor

Românii preferă să comande burgeri în sezonul de iarnă, cu un vârf de comenzi în luna octombrie. Vinerea este ziua cu cele mai multe comenzi, iar intervalul orar preferat este între 19:00 și 20:00, semn că burgerii sunt preferați la masa de seară.

SUA, lider mondial: În Statele Unite, se vând aproximativ 50 de miliarde de burgeri pe an, ceea ce reprezintă o parte semnificativă din vânzările globale. În țările în curs de dezvoltare, consumul de burgeri este în creștere datorită urbanizării și creșterii economice, care stimulează cererea pentru alimente fast food. Lanțurile de fast food precum McDonald’s, Burger King și alte mari companii contribuie semnificativ la această cifră, având locații în aproape toate colțurile lumii.

Citește și: Anunțul care vizează milioane de români. Marcel Ciolacu: „Vor putea avea dublă cetățenie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult