- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

13 May, 10:37 • Bumbeneci Diana
Româna este cea mai bine plătită limbă în Spania. Salariile pe care sunt dispuși să le ofere angajatorii sunt destul de mari.
Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

Angajatorii din Spania sunt tot mai interesați de vorbitorii de limbă română, cărora le oferă salarii din ce în ce mai mari. Conform unui studiu, în Spania, vorbitorii de limba română se numără printre cei mai valoroși angajați.

Limba română este tot mai bine plătită în Spania

Cercetarea a avut la bază o amplă analiză a 500.000 de locuri de muncă vacante, urmărind limbile străine care au cea mai mare cerere, fiind plătite, de asemenea, cel mai bine de angajatorii din această țară.

În acest sens, persoanele care cunosc limba română câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, fiind vânați de firmele din țară.

Pe locul al doilea se află portugheza, cu un salariu mediu de 68.120 de euro, fiind urmată de limba arabă, cu un câștig mediu anual de 67.357 de euro, potrivit studiului realizat de Preply.

Vezi și: România are resurse pentru a egala Spania la producția de energie verde. Cum se poate întâmpla asta până în 2030

Pe listă urmează limba greacă, cu un salariu mediu anual de 58.333 de euro, apoi limba franceză, cu 54.725 de euro.

Deși ne-am aștepta ca engleza să se poziționeze pe primele locuri, în Spania, vorbitorii acestei limbi câștigă, în medie, 49.000 de euro.

Salariul minim în Spania
Salariul Spania

Cu toate acestea însă, studiul mai scoate la iveală și faptul că engleza rămâne o limbă utilă și în această țară, fiind cerută mai ales de companiile străine care activează în această țară.

Interesul angajatorilor pentru vorbitorii de limba română poate fi explicat prin numărul mare de români care trăiesc în Spania.

Vorbitorii de limbă română lucrează mai ales în sistemul judiciar și în poliție, unde este nevoie de oameni care să traducă mai ales conversațiile interceptate de la infractori.

Pe lângă română, engleză, germană și arabă, poliția spaniolă caută și vorbitori de chineză, japoneză, rusă, italiană sau poloneză, potrivit publicației The Local, citată de stiridiaspora.ro.

Vești bune pentru peste 1 milion de români din Spania. Vor putea obține cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult