- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo martie 2023. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

27 Feb, 19:37 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România, în următoarele două săptămâni din martie. Vremea se menține instabilă în teritoriu.
Meteo martie 2023. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Martie continuă cu vreme instabilă în România. Valorile de temperatură prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (27 februarie – 12 martie) se vor încadra în normele perioadei din calendar. Mai mult, precipitaţiile vor fi moderate cantitativ în majoritatea regiunilor, notează ANM.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În Banat, ultimele două zile ale lunii februarie vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime în medie cuprinse între 3 şi 5 grade. Valorile se vor încadra între 6 şi 10 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate în jurul pragului de îngheţ, astfel media minimelor se va situa între -2 şi 2 grade. În data de 27 februarie vor fi precipitaţii posibil moderate cantitativ, dar local şi temporar acestea pot apărea în mare parte şi din restul intervalului de referinţă”, notează ANM.

În Crişana, vremea va fi rece în ultimele două zile ale lunii februarie. Vor urma oscilaţii ale temperaturilor diurne, valorile se vor situa în jurul celor normale, medii între 6 şi 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori sub pragul de îngheţ, astfel media minimelor se va situa în general între -3 şi 0 grade. Vor fi precipitaţii, local moderate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni (5-12 martie).

În Transilvania,  în următoarele două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, maximele atingând pragul de 8 grade, cu o posibilă încălzire spre finalul perioadei, iar minimele se vor situa în medie între -5 şi 0 grade, local mai coborâte în anumite nopţi. Sunt așteptate precipitații, iar în zonele de munte vor lua aspect mixt.

În Maramureş, regimul termic va fi caracterizat în cea mai mare parte a intervalului de valori apropiate de normele climatologice, ANM notând că „astfel media maximelor va oscila între 4 şi 7 grade, cu excepţia zilei de 27 februarie când va fi rece, o medie în jurul a 2 grade, iar minimele se vor situa în medie între -5 şi 0 grade, local mai coborâte în nopţile din perioada 1-3 martie. Vor fi precipitaţii, însemnate cantitativ în data de 27 februarie, dar cu caracter temporar şi după data de 4 martie până la finalul intervalului de referinţă”.

În regiunea învecinată, în Moldova, până în jurul datei de 2 martie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 2 – 4 grade. În a doua parte a intervalului anunțat de ANM, temperaturile se vor încadra între 5 şi 9 grade. Temperaturile minime în marea lor majoritate vor fi sub pragul de îngheţ şi se vor situa în medie între -4 şi 0 grade, local mai coborâte în anumite nopţi.

Vezi și: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Meteo martie
Meteo martie

În Dobrogea, până pe 3 martie, regimul termic diurn va fi în scădere şi va fi caracterizat de valori apropiate de norme, cu medii de 5 – 7 grade. În a doua parte a intervalului, media maximelor va mai creşte şi va oscila în general între 8 şi 10 grade. ANM notează că „temperaturile nocturne vor fi în general pozitive, cu medii ale minimelor de un grad şi 4 grade, posibil mai scăzute în nopţile din perioada 2 – 4 martie. Local şi temporar, vor fi precipitaţii slabe, mai ales în intervalele 27 februarie – 2 martie şi între 6 şi 12 martie”.

În Muntenia, media maximelor va mai creşte şi va oscila, în general, între 8 şi 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi în cea mai mare parte a intervalului apropiate de pragul de îngheţ, o medie ale minimelor de -1 şi 1 grad, mai puţin în primele nopţi când vor fi pozitive, în jurul a 2 grade. Și aici va continua să plouă zilnic, iar în zonele montane va ninge.

În Oltenia, până în jurul datei de 3 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice, cu maxime medii între 4 şi 7 grade, după care vremea se va mai încălzi, astfel că media temperaturilor diurne se va situa în general între 8 şi 10 grade. Sunt anunțate precipitaţii locale şi temporare, slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului de referinţă.

Ai mai putea citi: Ce conține, de fapt, pâinea din Lidl, Auchan, Kaufland, Carrefour sau alte supermarketuri. Avertisment pentru populație

În zonele montane, vremea va fi rece pe tot parcursul perioadei, maximele fiind între -4 şi 2 grade, în timp ce minimele vor fi negative, în medie între -8 şi -4 grade, posibil mai scăzute în unele nopţii, de sub -10 grade.

Articol realizat pe baza prognozei meteo transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult