- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

20 Feb, 09:10 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Temperaturile vor fi în creștere, însă vor fi zone în care va ninge în continuare.
METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

Meteorologii anunță o nouă schimbare de vreme în România. Temperaturile intră într-un proces de încălzire în cea mai mare parte a țării, însă vor fi zone în care va continua să ningă. Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 20 februarie – 20 martie 2023. Conform meteorologilor de la ANM, valorile termice ar urma să fie ceva mai ridicate decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul.

Cum va fi vremea până pe 20 martie

În acest sens, în următoarea săptămână, în intervalul 20-27 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, nord-vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice. În rest va fi apropiat de cel normal.

În următorul interval anunțat, în perioada 27 februarie – 6 martie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Meteo România
Meteo România

În continuare, estimările meteorologilor pentru săptămâna 6 – 13 martie 2023 scot în evidență temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Conform ANM, în ultima săptămână de interval, în perioada 13 – 20 martie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru intervalul 20 februarie – 20 martie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

ANM a făcut precizarea că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, a completat Administrația Națională de Meteorologie.

Ai mai putea citi și: Vești excelente pentru românii care au nevoie de un loc de muncă. O companie gigant face angajări

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult