- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo Paște 2023. ANM a actualizat prognoza meteo până pe 17 aprilie

20 Mar, 11:31 • Bumbeneci Diana
ANM a actualizat prognoza meteo pentru Paște 2023. Vremea se schimbă radical până pe 17 aprilie.
Meteo Paște 2023. ANM a actualizat prognoza meteo până pe 17 aprilie

Prognoza meteo de Paște 2023. Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele 4 săptămâni, până dincolo de jumătatea lunii aprilie, semnalul este al unei evoluții apropiate de normă. Doar în sud-estul țării, temperaturile vor fi mai ridicate. După vreme de primăvară săptămâna viitoare, cu maxime ce vor atinge 23 grade Celsius, meteorologii anunță din nou o răcorire, conform Digi24.

Meteo Paște 2023. ANM a actualizat prognoza meteo până pe 17 aprilie

„Veștile nu sunt chiar atât de bune pentru cei care iubesc temperaturile în jurul a 20 de grade. Nu sunt vești foarte bune de durată, în sensul că deja weekendul viitor este așteptată o răcorire a vremii, probabil că sfârșitul săptămânii și apoi primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce și precipitații, condiții în care nu vor fi maxime mai mari de 14-15 grade. În următoarele 4 săptămâni, până dincolo de jumătatea lunii aprilie, semnalul este al unei evoluții apropiate de normă”, a adăugat Florinela Georgescu, director executiv ANM, la Digi24.

Vezi și: Vouchere de vacanță 2023. Românii care lucrează în sectorul privat ar putea primi tichete speciale. Adrian Bența: „O măsură justă pentru că trebuie să recompenseze și acei salariați care lucrează în privat și suportă salariile celor de la stat”

Meteo Paște 2023
Meteo Paște 2023

Săptămâna aceasta, în perioada 20-27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice  pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

În următoarea săptămână, în perioada 27 martie – 3 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 – 10 aprilie. Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud şi de sud-est a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În ultima săptămână prognozată de meteorologii de la ANM, vremea de Paște 2023 aduce o medie a valorilor termice situată ușor peste cele normale pentru această perioadă a anului. Se vor schimba temperaturile în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citește și: Noi vouchere pentru români. Femeile primesc astăzi 300 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult