- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii anunță ce urmează după ciclonul polar din România! Zilele grele abia acum încep!

29 Jan, 10:02 • Bumbeneci Diana
România nu scapă de vremea rea. După ciclonul polar, urmează și alte zile cu fenomene meteorologice severe.
Meteorologii anunță ce urmează după ciclonul polar din România! Zilele grele abia acum încep!

Meteorologii nu au deloc vești bune pentru zilele ce urmează. După ce România a fost afectată de un ciclon polar care a îi închis mai multe drumuri naționale și a lăsat mii de case fără curent, acum urmează înghețul, anunță Antena3.

Meteorologii anunță că iarna își intră puternic în drepturi

Meteorologul de la Administrația Națională de Meteorologie, Alina Șerban, a făcut noi declarații, prin intermediul cărora a explicat că ciclonul polar care a adus ninsori în mare parte a țării se va reduce în intensitate. Cu toate acestea însă, va urma un val de frig destul de puternic, resimțit în cea mai mare parte a teritoriului. Ninsorile se vor opri în zonele joase, fiind prezenți doar câțiva fulgi pe timpul serii, dar temperaturile vor fi și de -10 grade, iar zăpada actuală va îngheța,

Ai mai putea citi: Alertă în România! Ninsorile închid drumurile! Cozi infernale de mașini, oameni izolați și accidente la fiecare oră

După ce acest cod portocaliu va expira, duminică dimineață, fenomenele vor fi în diminuare.

Încă de la noapte, ciclonul acesta se va retrage treptat, aria precipitațiilor se va restrânge, vântul va slăbi în intensitate până la următorul eveniment.

Meteo România
Meteo România

Deocamdată, pentru partea de sud-est din această seară evenimentele vor fi în diminuare.

În perioada imediat următoare, temperaturile poate doar în depresiuni să coboare atât de mult, în jurul a -10 grade, în rest vorbim de temperaturi negative în toată țara, dar nu foarte coborâte, spre -5 sau -7.

Sunt nişte temperaturi potrivite, dacă ne raportăm la momentul acesta, la data calendaristică. Dacă ne raportăm la senzație, va fi rece, va fi frig, mai ales că și acest frig va fi amplificat și de vânt, dar spre seară vântul va diminua în intensitate.

A fost vânt și în Oltenia, a fost și în Muntenia, chiar dacă s-a asociat cu precipitații mai amestecate în zona joasă de relief, dar vântul a existat asociat cu temperaturi destul de scăzute, iar senzația nu a fost deloc plăcută„, a spus meteorologul ANM Alina Şerban, la Antena 3 CNN.

Citește și: Din cauza ninsorilor, circulația TIR-urilor ar putea fi interzisă! Arafat: „Trebuie să se înțeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult