- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Din cauza ninsorilor, circulația TIR-urilor ar putea fi interzisă! Arafat: „Trebuie să se înțeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul”

28 Jan, 20:05 • Bumbeneci Diana
Ninsorile din România continuă să provoace probleme în România. Circulația TIR-urilor ar putea fi oprită pe drumurile în care sunt probleme de circulație, anunță Arafat.
Din cauza ninsorilor, circulația TIR-urilor ar putea fi interzisă! Arafat: „Trebuie să se înțeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis că pe anumite drumuri, unde ninge viscolit și se circulă cu mare dificultate, s-ar putea interzice circulația TIR-urilor. Raed Arafat a explicat că deszăpezirea se realizează foarte greu în timp ce ninge, iar autoutilitarele nu mai fac față, mai ales pe timpul nopții, anunță Antena3.

Circulația TIR-urilor ar putea fi oprită

„În cazul în care continuă viscolul, este posibil ca TIR-urile şi maşinile de tonaj mare să nu le mai lăsăm deloc să treacă pe aceste drumuri, să le oprim unde în grupuri, până se rezolvă problema, până sunt deszăpezite drumurile.

Trebuie să se înţeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul, pentru că zăpada ajunge din nou pe drum”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3 CNN.

Mașini deszăpezite astăzi de militari și jandarmi. Foto: mapn.ro
Mașini deszăpezite astăzi de militari și jandarmi. Foto: mapn.ro

Ai mai putea citi: Alertă în România! Ninsorile închid drumurile! Cozi infernale de mașini, oameni izolați și accidente la fiecare oră

Amintim că astăzi nu mai puțin de 12 drumuri naționale au fost deja închise din cauza zăpezii, iar în țară traficul se desfășoară cu mare dificultate. Oamenii legii se tem că orele dificile de acum vor începe, în condițiile în care odată cu venirea nopții sunt așteptate intensificări ale ninsorilor.

Oprirea circulației TIR-urilor va însemna o problemă uriașă în lanțurile de aprovizionare. Este posibil ca anumite produse să lipsească de pe rafturile magazinelor.

Ai mai putea citi: Ninsorile afectează și zborurile din România. CNCAB anunță ce se întâmplă pe aeroportul Otopeni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult