- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii anunță ce zone vor fi lovite de ninsori! Când vom scăpa de vremea rea din România

13 Jan, 09:32 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vom scăpa de vremea rea abia la finele acestei săptămâni. Cu toate acestea însă, temperaturile se mențin scăzute, iar precipitațiile vor fi prezente în teritoriu.
Meteorologii anunță ce zone vor fi lovite de ninsori! Când vom scăpa de vremea rea din România

După câteva săptămâni în care a fost mai mult primăvară, vremea s-a schimbat brusc în toată țara. Și în zilele următoare, meteorologii anunță ceață, ploaie slabă și polei. Aceste fenomene vor fi prezente în sudul, centrul și estul țării, în timp ce în zonele montane vor fi precipitații mixte. De duminică, 15 ianuarie, vom scăpa de vremea rea, însă nici atunci nu sunt șanse foarte mari.

ANM anunță ninsori în România

Vineri, 13 ianuarie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general închisă întreaga zi, cu nebulozitate joasă sau ceață și pe alocuri burniță și ploaie slabă în zonele joase din sudul, centrul și estul țării. Ceața și poleiul vor fi prezente întreaga zi în teritoriu. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, însă spre seară și noaptea se va înnora și aria ploilor se va extinde treptat, iar în zonele montane aferente vor fi precipitații mixte; pe areale mici se va forma și ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

„Temperaturile maxime se vor situa între 1 și 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 3 și 4 grade Celsius. Vineri va mai ploua în Dobrogea, sâmbătă ploile vor acoperi toată jumătatea de vest a țării, iar duminică precipitațiile vor fi tot mai puține”, anunță ANM.

Meteo Sinaia
Meteo Sinaia

Te mai poate interesa: În ce stadiu se află pârtiile din Sinaia, după ce ninsorile au revenit în România! Autoritățile iau în calcul mai multe variante pentru a oferi românilor un weekend la schi

Ninge ca în povești în zonele de munte

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă la munte a ajuns la 10 centimetri. La Straja, Rânca se poate schia în fără probleme, fiind oficial deschis weekendul de schi. Și la Sinaia de vineri, 13 ianuarie, vor fi deschise 7 pârtii pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

De partea cealaltă, în Capitală, vremea va fi destul de închisă, iar temperaturile se mențin scăzute. Conform meteorologilor, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă și probabilitate de burniță, iar mai ales spre sfârșitul intervalului și de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 4 și 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între zero și 2 grade Celsius.

Pentru ianuarie și februarie 2023, estimările mențin semnalul de vreme mai caldă. Dar sunt estimări ale temperaturilor medii lunare și la cantitățile medii de precipitații, ceea ce nu exclude posibilitatea ca 2-5 zile din această perioadă să vină cu o vreme mult mai rece sau cu precipitații abundente sub formă de ninsoare”, a precizat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

Te mai poate interesa și: Vin ninsorile în România! Meteorologii anunță cum va fi vremea în România, până pe 6 februarie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult