- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin ninsorile în România! Meteorologii anunță cum va fi vremea în România, până pe 6 februarie

09 Jan, 12:30 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Vremea devine rece și instabilă în cea mai mare parte a țării, iar ninsorile își vor face apariția.
Vin ninsorile în România! Meteorologii anunță cum va fi vremea în România, până pe 6 februarie

După mai multe zile cu temperaturi de primăvară, ninsorile revin în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până pe 6 februarie, iar precipitațiile vor fi reduse.

ANM anunță vreme rece și ninsori

Potrivit ANM, de luni, ora 18:00 până miercuri, ora 18:00, vor fi precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului în aproape toată țara. De altfel, în zonele montane, sunt așteptate precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

În prima săptămână de prognoză, în perioada 9 – 16 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în județele din regiunile estice, vestice și sud-vestice. În restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În acest context, directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că în zona montană vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă. La altitudini înalte, în zonele montane, zăpada va fi viscolită.

ninsori România
ninsori România

 

Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă.”, a mai spus ea.

Mai mult, meteorologul anunță că în restul țării va ploua. Cantitățile din „partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”

Ai mai putea citi și: Programul Prima Casă 2023. Când vor fi acordate primele garanții

Săptămâna 16 – 23 ianuarie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, cu precădere în zonele de deal.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie. În penultima săptămână de interval, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie. În ultima săptămână din intervalul anunțat de meteorologi, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul țării noastr. Cu toate acestea însă, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar vor fi deficitare în zonele de est, centru și la munte.

Citește și: Subvenții APIA și în 2023. Cum va fi făcută noua plată pentru fermieri

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult