- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 2 ianuarie

30 Dec, 14:30 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea de Anul Nou. Temperaturile vor fi mai mult de primăvară, în cea mai mare parte a țării, însă nu scăpăm de intemperii.
Meteorologii au actualizat prognoza meteo. Cum va fi vremea până pe 2 ianuarie

Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Urmează o perioadă cu temperaturi anormale pentru acest sezon.

Meteo ANM. Cum va fi vremea până pe 2 ianuarie

Sâmbătă, 31 decembrie, vremea va fi frumoasă. În ajunul Anului Nou, ploile nu vor fi la fel de mult prezente în teritoriu, dar dimineața ne putem aștepta la îngheț și ceață în zonele de vale din sudul și estul țării. Valorile maxime se vor încadra între 9 – 10 grade în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri chiar 13 – 14 grade.

Spre seară, cerul va fi predominant senin în regiunile estice și sudice, și mai mult noros în centru și nord. De altfel, temperaturile vor fi destul de ridicate, în special în zonele deluroase și submontane, unde vor fi între 5 și 9 grade.

Ai mai putea citi: Rezultate finale Recensământ. Populația rezidentă a României, 19,05 milioane persoane

Meteo

Ulterior, în prima zi din 2023, vremea va fi mai mult de primăvară, caldă și însorită în cea mai mare parte a țării. Vor fi temperaturi puțin mai scăzute doar în sudul Moldovei și, local, în Oltenia, dar și aici se vor depăși 6 – 8 grade.

De partea cealaltă, în multe zone din țară, la prânz temperaturile vor trece de 13 și chiar 15 grade Celsius, valori specifice mai degrabă pentru sfârșitul lunii martie. În zonele subcarpatice se vor atinge chiar și 16 -18 grade. Și la munte, vremea va fi destul de caldă, românii prezenți în stațiuni putând să se bucure de soare și de Anul Nou.

În a doua zi a lunii ianuarie, în zonele din centrul țării și local în celelalte regiuni, ceața va fi prezentă în teritoriu, iar temperaturile nu vor mai fi atât de ridicate ca în ziua anterioară. Temperaturile vor varia între 12 – 13 grade, iar local se va depăși pragul de 15 grade.

Citește și: 43% dintre români au nivel mediu de educație. România are 496.100 şomeri și peste 10 milioane de pensionari

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult