- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda inedită prin care românii fură din magazinele cu case self-scan. Agenții de pază au fost păcăliți de zeci de ori

14 May, 14:27 • Lupu Alexandra
Românii au descoperit cum să fure din magazinele cu case self-scan. O femeie a reușit să păcălească agenții de pază de zeci de ori.
Metoda inedită prin care românii fură din magazinele cu case self-scan. Agenții de pază au fost păcăliți de zeci de ori

Magazinele cu case self-scan au devenit ținta hoților. O româncă a descoperit metoda inedită prin care să plece cu pungi pline cu produse din supermarketuri, fără să fie prinsă, spune bugetul.ro.

Cum fură românii din magazine

Magazinele cu case de marcat self-scan au devenit ținta hoților. Presa locală din Arad dezvăluie cazul unei femei, care a reușit să păcălească agenții de pază de zeci de ori, prin intermediul unei singure metode. Românca plătește un singur produs din coșul de cumpărături, de regulă, pe cel mai ieftin, iar în cele din urmă, iese cu plasele pline pe la casele rapide, cu bonul obținut în urma achitării.

„La un moment dat, se deschid ușile și din magazin iese în fugă o femeie, nu înainte de a abandona două plase burdușite cu „cumpărături”, dar și portmoneul pe care îl avea în mână. După ea pornește și agentul de pază al supermarketului.

Oamenii din jur fac presupuneri, care de care mai fanteziste”, scrie Aradon.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Noile case de marcat la modă! Supermarketurile țin pasul cu tehnologia, însă nu vor să renunțe la casele clasice

Agentul de pază care a trecut printr-o astfel de situație a declarat că femeia care l-a păcălit de zeci de ori cu aceeași metodă este cea mai rapidă din Arad. El spune că nu a reușit să o prindă până acum. Agentul de pază relatează că femeia vine în magazin, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide.

„Este a zecea oară când femeia asta vine, se aprovizionează, pleacă fără să plătească și iese pe la casele rapide.

Își umple plasele, plătește doar un iaurt, și iese după ce scanează bonul. E cea mai pricepută din Arad. Și foarte rapidă.

Nu am reușit să o prind”, afirmă agentul de pază din Arad.

Magazin
Magazin

Bărbatul a menționat că metoda este foarte folosită în ultima perioadă. Agentul de pază spune că, de când există în magazine casele rapide, atunci când este cea mai mare aglomerație, personalului îi este greu să verifice toți oamenii care își scanează singuri produsele și să-i țină sub observație.

Tocmai din acest motiv, mulți români pleacă total neobservați din magazine, cu produsele neplătite. Poliția din Arad a fost sesizată în cazul româncei.

„Polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați despre o femeie, care, după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket, cu care ar fi trecut de casa de marcat, le-ar fi abandonat, când agentul de pază a interceptat-o.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt, pentru identificarea autoarei și luarea măsurilor legale”, transmite Poliția din Arad.

Vezi și: ANPC intră în scandalul caselor de marcat! Horia Constantinescu: „Este o abordare discriminatorie. Nu cred că putem vorbi de NFT, într-un spaţiu virtual, atât timp cât el se gestionează exclusiv ca în Matrix”