- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noile case de marcat la modă! Supermarketurile țin pasul cu tehnologia, însă nu vor să renunțe la casele clasice

10 Mar, 14:51 • Constantin Cristina
Chiar dacă casele de marcat de tip self check-out au apărut în mai toate marile companii, unele supermarketuri nu vor să elimine definitiv casele clasice.
Noile case de marcat la modă! Supermarketurile țin pasul cu tehnologia, însă nu vor să renunțe la casele clasice

Noile case de marcat au ajuns la modă în ultima perioadă. Clienții își pot scana singuri produsele și astfel pot evita cozile de kilometri. În România, tot mai multe supermarketuri au luat decizia de a introduce casele de tip self check-out, a notat economedia.ro.

Citește și: Dana Budeanu, verdict dur la adresa caselor de marcat fără casieri. Ce îi îndeamnă vedeta pe români

Retailerul Auchan a anunțat de curând că a introdus casele self-scan 100% în magazine și nu vor mai exista casele de marcat clasice. Clienții care ocupau postul de casieri, acum vor trece la consilieri pentru clienți.

Casele rapide sunt predominante în supermarketuri

Potrivit statisticii realizate de economedia.ro, mai multe companii vor să introducă aceste case self-scan în viitorul apropiat și dacă au de gând să elimine casele clasice.

casele self-scan, cele mai rentabile
casele self-scan, cele mai rentabile

Lidl a informat că nu va renunța prea curând la casele de marcat tradiționale și continuă să meargă cu amândouă în paralel. Compania mai spune că deocamdată această situație pe care a abordat-o nu i-a afectat numărul clienților în magazinele Lidl.

„În prezent, Lidl România oferă posibilitatea clienților care au mai puține cumpărături să folosească și case de tip self check-out în aproximativ 190 de magazine din cele peste 340 de magazine din țară. Această alternativă a fost introdusă treptat, începând cu finalul anului 2020, fără renunțarea la casele de marcat tradiționale pentru fiecare magazin. Și pe viitor, ne propunem să oferim clienților care ne trec pragul ambele variante”, au transmis reprezentanții Lidl.

Cora a spus că a implementat odată cu 2023 sistemul de plată cash și tinde spre completarea plății cu cardul. Până în acest moment, există 115 case self-scan și 270 de case tradițional. Sursa citată a întrebat retailul dacă plănuiește să elimine sau să reducă casele de marcat clasice.

„Încă de la implementarea programului case automate în rețeaua cora din România, în septembrie 2020, abordarea noastră a fost aceea de a oferi o dezvoltare serviciilor, având în vedere segmentarea existentă la nivelul clienților – o parte preferă casele automate și sunt familiarizați cu soluțiile digitale, le acceptă cu ușurință , versus o parte din clienti care nu posedă neapărat un smartphone sau un card bancar, fie prefera să își ducă produsele la casa tradițională. Integrarea caselor automate în plină pandemie a fost și soluția pentru reducerea timpilor de așteptare la coadă”, a declarat retailul Cora.

Kaufland a transmis că nu vede compania fără casele de marcat normale, iar casele rapide le lasă ca pe o alternativă. Reprezentanții Kaufland au anunțat că fiecare magazin deschis conține mai multe case self-scan față de cele normale.

„Aproape toate magazinele Kaufland, din totalul de 167 deschise în România, sunt dotate și cu case self-scan, în completarea caselor de marcat tradiționale disponibile”, a declarat Valer Hancaș, director de comunicare și corporate affairs, Kaufland România.

Alte articole: Fără casieri la Auchan! Retailerul vrea să implementeze case de marcat 100% self service. Ce se va alege de angajați