- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mii de posturi vacante în instituții publice locale vor fi disponibile pentru români. Guvernul a luat decizia

09 Nov, 17:39 • Bumbeneci Diana
Este oficial. După mai multe dezbateri în cadrul coaliției, Guvernul a aprobat sesiunea de concursuri pentru ocuparea a 1.116 posturi vacante în instituții publice locale.
Mii de posturi vacante în instituții publice locale vor fi disponibile pentru români. Guvernul a luat decizia

Guvernul a aprobat sesiunea de concursuri pentru ocuparea mai multor posturi. Este vorba despre ocuparea a 1.116 posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Peste o mie de posturi vacante vor fi scoase la concurs

Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administraţia publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcţionare ale instituţiilor şi autorităţilor publice, în vederea asigurării sursei de finanţare a pachetului de măsuri pentru menţinerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile.

Acum, posturile vacante vor fi scoase pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi.

Mii de posturi vacante în instituții publice locale vor fi disponibile pentru români. Guvernul a luat decizia
Mii de posturi vacante în instituții publice locale vor fi disponibile pentru români. Guvernul a luat decizia

„Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Este vorba de 1.116 posturi vacante sau temporar vacante, toate venite ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale şi vă pot prezenta câteva detalii în acest sens: pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi”, a declarat Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Mai poți citi: România participă cu sume consistente la fondul de inovare al Alianței Nord-Atlantice. Țara noastră investește 3,4 milioane de euro anual

Tot în acest context, Dan Cărbunaru a mai explicat că toate aceste solicitări venite prin memorandum adresat Ministerului Dezvoltării şi Lucrărilor Publice se încadrează în cheltuielile de personal aprobate deja în acest sens.

Ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din administrația publică a fost suspendată pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022, printr-o ordonanță de urgență adoptată de Executiv.

„Guvernul a aprobat astăzi, printr-o ordonanţă de urgenţă, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie şi până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, cu excepţia posturilor unice. De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022”, a fost menționat în comunicatul transmis de ministerul Muncii.

Ai mai putea citi: Ciolacu anunță reglementarea a 80% din piața energetică. „Sper să închidem astăzi subiectul energie. Rămân pragurile de 0,68 și 0,8 lei/kWh”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult