- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De la debutul războiului și până acum, granița României a fost trecută de aproape 3 milioane de ucraineni. Iată câți au venit în ultimele 24 de ore

03 Dec, 11:59 • Bumbeneci Diana
Continuă să crească numărul ucrainenilor care trec granițele țării. IGPF anunță bilanțul ultimelor 24 de ore.
De la debutul războiului și până acum, granița României a fost trecută de aproape 3 milioane de ucraineni. Iată câți au venit în ultimele 24 de ore

Aproximativ 152.600 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 45.700 de mijloace de transport au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire), în ziua de 2 decembrie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări. Anunțul a fost făcut de IGPF.

Aproape  3 milioane de ucraineni, la granițele țării

Pe sensul de intrare în țara noastră au fost 86.240 de persoane, dintre care 7.256 de cetățeni ucraineni (în scădere cu 6,56% față de ziua precedentă). Mai mult, începând cu data de 10 februarie, la nivel național, au intrat în România 2.968.572 cetățeni ucraineni.

Citește și: Nicolae Ciucă: „197 de milioane de euro pentru proiecte pentru persoanele cu dizabilități”

În ceea ce privește activitățile specifice, în zonele de competență – punctele de trecere și „frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat, pe 2 decembrie, 45 de fapte ilegale. Este vorba despre 29 infracțiuni și 16 contravenții, toate săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini.

Valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 26.900 lei. De altfel, au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 517.000 lei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe 2 decembrie, nu s-a permis intrarea în țară a 33 cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. De asemenea nu s-a permis ieșirea a 19 cetățeni români din diferite motive legale.

Mai poți citi: Vremea 3 decembrie. ANM anunță ninsori, burniță. Iată unde va ninge

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult