- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Guvernul a suplimentat fondurile

15 Dec, 18:33 • Fundeanu Madalina
Guvernul a suplimentat fondurile pentru aceste categorii de români! Cine va primi mai mulți bani în 2024!
Milioane de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Guvernul a suplimentat fondurile

Guvernul a aprobat proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024, în care a suplimentat fondurile pentru anumite categorii de români, scrie Antena 3 CNN.

Guvernul a suplimentat fondurile pentru aceste categorii de români!

Executivul a aprobat o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti.

Prin urmare, pentru anul 2024 s-au alocat suplimentar 225,9 milioane lei la bugetele administrațiilor locale pentru acordarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav.

Simultan, a fost aprobată inclusiv suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată cu 138,2 milioane lei pentru finanțarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului.

„Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, pe anul 2023, cu suma de 138,2 milioane lei, pentru finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului”, informează Executivul într-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesa și: Guvernul a propus majorarea salariului minim pe economie la 3.700 de lei! Când se va aplica această mărire

Guvernul a suplimentat fondurile
Guvernul a suplimentat fondurile

Guvernul a aprobat, joi seară, proiectele de lege privind bugetul de stat 2024 şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024. Bugetul pe anul 2024 a fost adoptat în ciuda criticilor venite dinspre Consiliul Economic și Social, Consiliul fiscal dar și a criticilor venite din partea mediului de afaceri.

Mai mult, a fost adoptat şi un proiect de lege şi pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal bugetar pe anul 2024. Acesta a fost construit pe o creștere economică, a doua cea mai mare din Europa, potrivit premierului. Asta țintește România.

„Investițiile sunt de 120 de miliarde de lei, este un record absolut după anul 1989. Avem cel mai mare buget din istorie la Educaţie, cu peste 21 de miliarde de lei mai mult faţă de 2023.

La Transporturi, alocăm cu 27% mai mulţi bani pentru a susţine investiţiile din infrastructură, asta înseamnă 6,5 miliarde de lei în plus pentru alte loturi de autostradă finalizate, trenuri electrice, vagoane noi şi lucrări de modernizare a porturilor.

Există, de asemenea, suplimentări majore între 30 şi 50% în plus pentru Sănătate, inclusiv Casa de Sănătate, Mediu şi Dezvoltare. Aici vorbim despre programul „Anghel Saligny”, unde alocăm cu 3,7 miliarde de lei mai mult, dublu şi ceva faţă de 2023. (…)

Finanţăm masiv toate priorităţile Guvernului, capitalul uman din Educaţie, noi unităţi moderne în Sănătate, dezvoltarea infrastructurii, protejarea mediului şi modernizarea condiţiilor de trai în comunităţile rurale.

Toate sunt nevoi reale ale ţării şi răspund aşteptărilor românilor.

Repet, nu vor exista creşteri de taxe în 2024, majorarea de venituri fiind exclusiv efectul multiplicării economice a investiţiilor şi, evident, a luptei contra evaziunii”, a spus Marcel Ciolacu.

Vezi și: Rata șomajului în 2023: 437.600 de șomeri în trimestrul III al anului