- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou! Cine este primarul bucureștean care se opune construcției de blocuri unde ”locatarii își pot da cafeaua pe geam unul altuia”

18 Oct, 18:01 • Gabriela Andreescu
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a vorbit, în cadrul conferinței Urban re:Fresh, despre proiectele imobiliare din ultimele decenii. În opinia sa, aceste proiecte riscă să devină ghetouri deoarece sunt ”bloc lângă bloc”, fără școli, parcuri, clădiri cu funcțiuni mixte.
Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou! Cine este primarul bucureștean care se opune construcției de blocuri unde ”locatarii își pot da cafeaua pe geam unul altuia”

Ciprian Ciucu fost invitat în cadrul unei conferințe organizată de IC Events, care și-a propus să aducă în atenția publică importanța regenerării urbane prin angajarea unui dialog transparent și direct între autoritățile abilitate și investitorii care dispun de resurse și care doresc să investească în astfel de proiecte și oportunități. În cadrul acestei conferințe, primarul sectorului 6 a făcut o serie de declarații cu privire la dezvoltările urbane supra-aglomerate care în curând „vor ajunge ghetouri”

Primarul sectorului 6 a vorbit, la conferința Urban re:Fresh, despre proiectele imobiliare din ultimele decenii care, în opinia sa, riscă să se transforme în ghetouri deoarece sunt ”bloc lângă bloc”, fără școli, parcuri, clădiri cu funcțiuni mixte, informează Wall Street.

”Vrem să avem funcțiuni mixte ca la carte. Dacă ai Mega Image la parter, nu înseamnă funcțiuni mixte. Să fie și clădiri office, și locuire, și funcțiuni urbane. E nevoie ca Primăria Generală să crească ritmul în care execută PUG-ul, iar dezvoltatorii care acum au de suferit pe acest blocaj sunt cumva victima dezvoltărilor din anii 2000-2010, chiar 2014”, a spus Ciprian Ciucu.

Edilul sectorului 6 a vorbit despre ritmul rapid de dezvoltare al proiectelor imobiliare și la felul în care acesta are impact asupra proiectelor dezvoltate desfășurate de către autoritățile locale:

”Dezvoltatorul pleacă de acolo, lasă într-un câmp sute de apartamente, acei oameni vin la primărie și spun „Fă-ne drum, fă-ne școală, grădiniță, fă-ne parc”. Iar bugetul primăriei nu poate ține pasul cu dezvoltarea”, a spus Ciucu.

Ciprian Ciucu a declarat că nu se opune dezvoltarii urbane planificate, ci doar acelor proiecte imobiliare făcute din goana după profit.

„Nu trebuie să oprim dezvoltarea, dar trebuie să o punem într-un cadru, în niște linii. Nu doar să se facă profit, dar să se și construiască așa cum trebuie, ca să ai și o calitate bună a vieții”

Primarul Ciprian Ciucu consideră că Militari Residence o să fie următorul Ferentari
Primarul Ciprian Ciucu consideră că Militari Residence o să fie următorul Ferentari

Primarul sectorului 6 a dat exemplu de astfel de aglomerări urbane, numindu-le „ghetouri”. Ciucu a declarat că astfel de construcții aglomerate vor aduce după sine o calitate scăzută a vieții și se vor transforma în viitoare cartiere rău-famate

„Nu vrei să ai mai târziu acolo ghetouri cum o să ai în Chiajna. Militari Residence o să fie următorul Ferentari, următorul ghetou”, a spus Ciucu, la conferința Urban re:Fresh.

Citește și: Ciprian Ciucu critică decizia primarului Clotilde Armand de a oferi tichete de 1.000 de lei: „Nu votăm orice prostie; O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale”

Edilul sectorului 6 a mai declarat că își dorește ieșirea din paradigma în care se construiesc blocuri unul lângă altul, ”de își pot da locatarii cafeaua pe geam unul altuia” și a continuat cu exemplele de situații negative.

„Dacă vă uitați în spate la Auchan din Drumul Taberei, o să vedeți bloc lângă bloc lângă bloc, 20 de blocuri. Fără nimic, un restaurant, atât. Vor fi ghetouri, despre asta este vorba.”

Conferința Urban re:Fresh – Îngrijirea orașelor, o responsabilitate pentru toți este organizată de echipa wall-street.ro, cu sprijinul partenerilor de la Vastint, One United Properties și Hagag Development Europe și susținut de Mobexpert, Pop Cola, Autonom și Florăria cu Povești.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult