- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Militarii din România, revoltați după cererea USR, de eliminare a pensiilor speciale: „Un subiect jignitor!”

03 Apr, 16:02 • Stefan Simion
Reprezentanții militarilor oferă un răspuns tăios politicienilor care încearcă să-și facă din subiectul pensiilor speciale o campanie electorală. 
Militarii din România, revoltați după cererea USR, de eliminare a pensiilor speciale: „Un subiect jignitor!

Generalul Ștefan Dănilă a avertizat că „reforma” propusă de formațiunile care cer eliminarea pensiilor speciale aduce jignire cadrelor militare.

„Este un subiect jignitor pentru foarte mulţi. Eu, în momentul de faţă, văd doar un subiect adus în spaţiul public care nu a fost rezolvat, nu a venit nicio rezolvare din partea celor care au adus subiectul pe tapet, politicienii şi cei care l-au introdus în PNRR nu au avut şi soluţia rezolvării problemei.

Acea soluţie văzută de către unii politicieni foarte tineri, care au văzut primul stat de plată sau au înţeles cum se retribuieşte munca, abia după anul 2000, acei oameni nu ştiu cum a funcţionat legea salarizării şi ce legi am avut înainte de ’90 şi chiar după ’90 când s-a mai stabilizat retribuirea şi pensionarea.

S-a indus în spaţiul public o idee falsă, ca şi când cineva fură din banul public şi din cauză că acei cineva, adică pensionarii militari, iau din banul public şi statul nu se mai poate dezvolta, nici nu poate să investească, nici nu primeşte bani de la UE pentru că ei fură din banul public”, a declarat Dănilă, pentru Prima TV.

 

USR și Florin Cîțu (PNL), „arhitecții” PNRR-ului care creează mari bătăi de cap României

 

Premierul Ciucă, fost militar, nu este omul potrivit pentru a face reforma pensiilor speciale, e de părere Dănilă.

„Rezolvarea unei probleme în care eşti direct implicat nu va fi o rezolvare obiectivă. Dacă mă puneţi pe mine să rezolv problema pensiilor militare, nu voi putea să fiu obiectiv. Obiectiv va putea să fie doar cel care nu este direct implicat. Dar o soluţie trebuie să fie justă şi corectă”, a subliniat generalul Ştefan Dănilă, potrivit sursei citate.

USR este partidul din România care a solicitat eliminarea pensiilor speciale, inclusiv cele mici, ale militarilor și polițiștilor. Cristian Ghinea, fost ministru de la Fondurile Europene e considerat „arhitectul PNRR-ului”.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult