- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Norvegia!

28 Dec, 16:19 • Oprea Alina
A fost publicată o noua alertă de călătorie de către Ministerul Afacerilor Externe pentru cei care doresc să se deplaseze către Norvegia!
Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie! Iată ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Norvegia!

Ministerul Afacerilor Externe a emis, în decursul zilei de joi, o nouă atenționare de călătorie pentru cei care doresc să călătorească în Norvegia. Autoritățile au emis mai multe avertizări de fenomene meteo periculoase, inclusiv o avertizare de Cod Roșu de avalanșe.

Ai putea fi interesat și de: Alertă economică: se anunţă o recesiune severă în 2024. Avertizarea unui reputat expert

Atenționare Ministerul Afacerilor Externe

MAE a emis atenționări pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Norvegia că autoritățile au actualizat și emis mai multe alerte meteorologice de fenomene periculoase.

Atenționare Ministerul Afacerilor Externe
Atenționare Ministerul Afacerilor Externe

Astfel, a fost emis un Cod portocaliu de avalanșe tip placă de vânt pentru zone din Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Indre Troms, Voss, Hardanger, Ofoten, Salten, Jotunheimen, Helgeland, Heiane și Svartisen cu risc considerabil de deplasare a straturilor de zăpadă, vânt puternic, afectare a căilor rutiere și ocazional a așezărilor umane, imposibilitatea de a urma traseele turistice.

Este recomandat din partea autorităților norvegiene să se evite deplasările în zonele menționate având în vedere posibilitatea redusă de intervenție de salvare.

Mai mult decât atât, o avertizare Cod portocaliu de vânt foarte puternic este în vigoare pentru zone din Rogaland și Vestland, cu rafale de până la 33-42 m/s dinspre E-SE.

În zonele muntoase sunt așteptate furtuni violente de forță 11. Se recomandă respectarea strictă a indicațiilor autorităților, verificarea rapoartelor rutiere, pregătirea pentru situații de urgență, atenție crescută pentru zonele de coastă, ancorarea obiectelor mari, evitarea locurilor expuse, evitarea călătoriilor nenecesare.

Este risc crescut de deteriorare a clădirilor și infrastructurii, închiderea podurilor și a drumurilor și se așteaptă perturbări ale transporturilor, inclusiv anulări ale curselor de feribot, aeriene sau alt tip de transport, cu afectarea surselor de alimentare din cauza căderii copacilor; vizibilitate redusă și posibile cozi auto datorită viscolului.

„Cod portocaliu de gheață/polei pe nave pentru zonele marine și de coastă, cu acumulări rapide și masive de gheață pe ambarcațiuni, cu risc de pierdere a stabilității și scufundarea bărcilor mici, accidente pe prova/ puntea navelor, deteriorarea echipamentelor de siguranță și a sistemelor de comunicații”, transmite MAE, potrivit celor Comunicate de Antena3.

Mai mult decât atât, a fost emis un Cod roșu de avalanșe tip placă de vânt pentru Svartisen, cu risc major de deplasare a straturilor de zăpadă, vânt puternic, afectare a căilor rutiere și ocazional a așezărilor umane, blocarea traseelor turistice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ai putea fi interesat și de: O altă avertizare transmite MAE! Românii trebuie să știe asta! Țara în care s-a decis ridicarea nivelului de amenințare teroristă la nivelul 4