- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Finanțelor a împrumutat joi aproape 1 miliard de lei

22 Dec, 20:15 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 967,7 milioane de lei de la bănci. Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.
Ministerul Finanțelor a împrumutat joi aproape 1 miliard de lei

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 967,7 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Citește și: Criptomonedele cauza principală a crizei financiare! Șeful băncii centrale din India: „Criptomonedele implică riscuri inerente uriaşe pentru stabilitatea noastră macroeconomică şi financiară”

Astfel, MF a atras 583,6 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 79 de luni, la un randament mediu de 8% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 657,4 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor împrumută în luna decembrie 4,4 miliarde de lei

Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni. De asemenea, ministerul a atras 384,1 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni, cu o maturitate reziduală la 58 luni, la un randament mediu de 7,88% pe an.

Ministerul Finanțelor a împrumutat joi aproape 1 miliard de lei
Ministerul Finanțelor a împrumutat joi aproape 1 miliard de lei

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au subscris 459,1 milioane de lei. Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 30 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 630 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,03 miliarde de lei, este cu 245 de milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în noiembrie, de 4,785 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Alte articole: Producătorii de carne de porc recunosc că sunt la limita supraviețuirii. Ioan Ladoși: „Pentru noi, cel mai grav lucru a fost creșterea prețurilor la materiile prime”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult