- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Muncii a semnat ordinul de finanțare pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități. 135 de milioane de lei vor fi investiți!

28 Sep, 12:25 • Stefan Simion
Statul a primit ordinul semnat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru finanțare de la stat pentru investițiile ce au în vederea centre de zi și rezidențiale publice și private.
Ministerul Muncii a semnat ordinul de finanțare pentru vârstnici, copii și persoane cu dizabilități. 135 de milioane de lei vor fi investiți!

Persoanele vârstnice, copiii și cei vârstnici vor avea parte de construcția unor centre de zi și rezidențiale publice și private finanțate de către statul român. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a semnat deja ordinul pentru finanțare. Pentru cei vrstnici vor fi alocați aproximativ 135 de milioane de lei.

„Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați. Conform Ordinului, pot fi finanțate investițiile pentru reparații capitale, renovări, de extindere și dotare a centrelor.”, conform declarației de la Antena3 a Ministerului Muncii.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/municipiul-oradea-va-primi-o-finantare-de-100-de-milioane-de-lei-din-partea-brd-groupe-societe-generale-367860/

Fonduri de la stat
Fonduri de la stat

Finanțare pentru copii, vârstnici și persoane cu dizabilități

După cum s-a menționat anterior, sunt trei categorii care vor beneficia de această finanțare: copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități. Proiectul de finanțare prevede 62 de centre publice cu o sumă alocată de 69.919.227 de lei, dar și 119 centre private care beneficiază de o sumă de 65.104.472 de lei, iar procedura prin care acești bani sunt alocați este foarte simplă: sunt aprobate anumite linii de credite, urmând ca plata să fie efectuată beneficiarilor în tranșe, plată efectuată de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. Există posibilitatea ca banii să nu fie folosiți în totalitate, în acest caz banii rămași vor putea fi folosiți în anul următor.

Vezi și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/oficial-ministerul-educatiei-anunta-ca-toate-scolile-care-au-cerut-dotari-vor-primi-finantare-370087/

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult