- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OFICIAL! Ministerul Educației anunță că toate școlile care au cerut dotări vor primi finanțare

13 Sep, 21:31 • Constantin Cristina
Ministerul Educației a anunțat că un număr de 5.846 de şcoli şi unităţi conexe care au solicitat dotări vor primi finanţare.
OFICIAL! Ministerul Educației anunță că toate școlile care au cerut dotări vor primi finanțare

În urma apelului de proiecte pentru dotarea unităţilor de învăţământ şi a unităţilor conexe, care a fost deschis la Ministerul Educaţiei, în perioada 19 decembrie 2022 – 29 martie 2023, au solicitat şi primit finanţare 5.846 de şcoli şi unităţi conexe, cuprinse în 2.538 de proiecte, a precizat antena 3 CNN.

Citește și: Ministerul Educației cere ajustarea unor indicatori din PNRR. Școlile din România nu necesită dotări suplimentare

OFICIAL! Ministerul Educației anunță că toate școlile care au cerut dotări vor primi finanțare

De asemenea, în ceea ce priveşte investiţiile ce cuprind laboratoarele de informatică, doar 4.419 din cele 5.846 de şcoli şi unităţi conexe beneficiare au cerut finanţare.

„Ţinta estimată la momentul redactării PNRR a fost de 5.200. Deşi calendarul a fost prelungit, durata apelului fiind de peste 3 luni, precum şi după multiple discuţii cu beneficiarii, rezultatul a rămas la 4.419 cereri pentru laboratoarele de informatică. Doar în urma acestui rezultat, Ministerul Educaţiei a propus ajustarea ţintei privind laboratoarele de informatică, fără a afecta, în vreun fel, acoperirea nevoii din teritoriu”, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe Facebook.

Educație
Educație

Până în acest moment au fost semnate 2.424 de contracte din cele 2.538. „În scurt timp vom finaliza încheierea tuturor contractelor, pentru ca toţi beneficiarii acestora să poată să înceapă achiziţiile pentru şcoli”, arată aceeaşi sursă.

„Toate școlile care au solicitat dotări vor primi finanțare!
În urma apelului de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ și a unităților conexe, care a fost deschis la Ministerul Educației, în perioada 19 decembrie 2022 – 29 martie 2023, au solicitat și primit finanțare 5846 de școli și unități conexe, cuprinse în 2538 de proiecte. Cele 5846 de unități de învățământ și conexe au solicitat finanțare pe diverse investiții din cadrul apelului. În ceea ce privește cele două investiții ce cuprind laboratoarele de informatică, doar 4419 din cele 5846 de școli și unități conexe beneficiare au cerut finanțare.
Menționăm că, până în prezent, s-au semnat 2424 de contracte din cele 2538. În scurt timp vom finaliza încheierea tuturor contractelor, pentru ca toți beneficiarii acestora să poată să înceapă achizițiile pentru școli! Toate școlile vor primi finanțarea cerută, pentru investițiile cerute!”, a precizat Ministerul pe pagina de Facebook.

Alte articole: Elevii din România primesc noi sume de bani! Ministerul Educației anunță cine primește banii