- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari. Se fac noi schimbări

30 Apr, 10:03 • Bumbeneci Diana
Vești noi pentru români. Ministerul Muncii, anunţ de ultim moment pentru toţi pensionarii din România.
Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră pentru 5 milioane de pensionari. Se fac noi schimbări

Pensionarii români primesc o nouă veste bună, înainte de Paşte. Ministerul Muncii a făcut un anunţ important despre plata pensiilor.

Ministerul Muncii livrează toți banii

Ministerul Muncii a anunţat că banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română. Au fost făcute trei tranşe de plăţi, încă de săptămâna trecută, așadar zilele acestea toți românii vor avea pensia plătită la timp și vor putea face cumpărăturile de Paște.

„Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Naţională de Pensii Publice, Poştei Române”, anunţă, luni, Ministerul Muncii.

Vezi și: Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru români în ziua în care Guvernul a căutat bani pentru plata salariilor și pensiilor majorate

pensionari
pensionari

Potrivit instituţiei, s-au plătit trei tranşe, astfel:

  • tranşa I, reprezentând 50% din suma totală, au fost viraţi joi, 25 aprilie;
  • tranşele II şi III au fost transferate vineri, 26 aprilie.

„Întreaga sumă necesară pentru a asigura plata pensiilor românilor înainte de Paşte este deja la Poşta Română. Le mulţumim pe această cale partenerilor noştri de la Compania Naţională Poşta Română, pentru faptul că s-au mobilizat astfel încât banii să ajungă înainte de sărbători la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Guvernul a decis, încă de săptămâna trectuă, că pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale, iar Casa Naţională de Pensii Publice va vira banii până în 30 aprilie către Poşta Română şi bănci.

Valoarea totală a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Premierul Marcel Colacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că se adoptă hotărârea de care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, el arătând că este un gest firesc de respect faţă de seniorii României.

Ai mai putea citi: Meteo Paște 2024. A fost actualizată prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult