- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Muncii anunță pensii mai mari pentru 3 milioane de români!

12 Nov, 13:39 • Oprea Alina
Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a anunțat că mai mult de trei milioane de români vor avea pensii mai mari în anul 2024!
Ministerul Muncii anunță pensii mai mari pentru 3 milioane de români!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a făcut un anunț care a făcut adăugiri referitoare pensionarilor. Aceasta a menționat că trei milioane de români vor avea sume mai mari în decursul anului viitor, mai exact, fiecare român. Totodată, această creștere se datorează și punctului de pensie care va fi și acesta în creștere, conform informațiilor transmise de News.ro, potrivit Antena 3 CNN.

“Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, datorită majorării de la 1 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună.”, a declarat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Economedia.

Vezi mai multe despre: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: „Mărirea salariilor, risc inflaţionist. În privinţa pensiilor, să vedem despre ce e vorba. Deocamdată este cam mult zgomot, că se aplică de la anul, că e indexare, că mai vine ceva în plus”

Pensii mai mari pentru toți românii începând cu anul viitor!

Noua Lege a Pensiilor a implicat foarte multe reacții, iar românii sunt foarte atenți la toate detaliile care sunt legate de această lege. Cert este că acestea vor fi majorate, începând cu anul viitor, cu un procent destul de mare. Mai mult decât atât, Simona Bucura-Oprescu a explicat că la contributivitate și muncă egală, acestea vor fi egale.

Pensii mai mari pentru trei milioane de români!
FMI pensii

“Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială.”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate anterior.

Vezi mai multe despre: Nemulțumirile PNL au stârnit reacții din partea Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie.”