- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nemulțumirile PNL au stârnit reacții din partea Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie.”

10 Nov, 10:34 • Oprea Alina
Noua Lege a Pensiilor a stârnit multiple reacții din partea PNL, însă Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, nu a întârziat din a reacționa, la rândul său! Aceasta a venit cu argumente pertinente care explică în mod clar și concis anumite aspecte al noului proiect de lege!
Nemulțumirile PNL au stârnit reacții din partea Ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie.”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, reacționează! S-a aprobat Noua Lege a Pensiilor, astfel că au venit o mulțime de reacții din partea PNL. Acest eveniment a avut loc, joi, 9 noiembrie 2023, înainte de ședința de Guvern, iar Ministra Muncii a explicat concis că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea și că a e menționat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 de miliarde lei. Ministrul Muncii a spus la Guvern că ”ceea ce circulă nu are nicio legătură cu realitatea”.

„Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi.”, a declarat Ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit bugetul.ro.

„Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie.”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Citește mai multe despre: Simona Bucura Oprescu face anunțul cel mare pentru pensionari. 9 noiembrie este ziua cea mare pentru legea pensiilor!

Simona Bucura-Oprescu
Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu reacționează!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a anunțăat că vor fi emise și făcute publice toate cifrele pentru impactul bugetar.

„Vă dau fişa financiară a proiectului, astfel încât dumneavoastră să vedeţi exact care este impactul. Faţă de majorarea cu 13,8 %, care majorare oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde.”, a comunicat aceasta, conform sursei citate.

Ncolae Ciucă, Președintele PNL, a menționat că este nevoie să fie date clarificări excate în legătură cu legea pensiilor ce a fost adoptată, astfeș că în decursul serii trecute au apărut informații în spațiul public de la doamna Ministru al Muncii că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calulele de la Ministerul de Finanțe, suma este diferită.

Mai mult decât atât, acesta a pus atnția și asupra faptului că este un impact destul de mare pe care trebuie să și-l asume cu date concrete și să existe sustenabilitate pentru această decizie. La cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3 % din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare, a mai spus liderul PNL.

Citeșe mai multe despre: Simona Bucura Oprescu anunță două mari schimbări pentru pensionari. „Dacă cuantumul este sub valoarea indemnizaţiei sociale, atunci va lua 1.281 lei”