- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

27 Mar, 21:07 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: "Cel mai important este ca românii să fie puși în valoare aici, acasă!".
Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

Vești bune pentru românii care lucrează peste hotare: Simona Bucura Oprescu transmite că „este important ca românii să fie puși în valoare aici, acasă! Oamenii sunt resursa cea mai valoroasă, indiferent de cât de mult evoluează tehnologia”.

Simona Bucura Oprescu, mesaj pentru români

„Este important ca românii să fie puși în valoare aici, acasă!Oamenii sunt resursa cea mai valoroasă, indiferent de cât de mult evoluează tehnologia.De aceea este important să investim în oameni și în creșterea capacității acestora de a se adapta schimbărilor continue de pe piața muncii pentru a deveni mai competitivi și de a avea competențele cerute de angajatori.Este principala concluzie a Conferinței “Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului“, la care am participat în calitate de speaker.

Vezi și: Salariul minim se schimbă de la 1 iulie 2024. Simona Bucura Oprescu: „Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv”

Simona Bucura Oprescu
Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura-Oprescu a anunțat care ar urma să fie valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024. Cei mai mulți dintre românii care lucrează vor primi mai mulți bani în vara acestui an. Beneficiarii sunt cei care dau dovadă de competențe la locul de muncă.

Una dintre prioritățile mandatului meu este să avem o piață a muncii mai puternică, astfel încât românii să fie răsplătiți pe măsura competențelor și aptitudinilor lor.

Un obiectiv important ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale este să luăm cele mai bune măsuri pentru ca românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă. Este nevoie de angajați în domenii cheie precum construcțiile ori agricultura, dar și angajați cu nivel înalt al competențelor.

Cel mai important este ca românii să fie puși în valoare aici, acasă!”, este mesajul transmis de ministrul Muncii, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Citește azi: 2024 aduce inovație medicală: Ce trebuie să știe românii despre noile schimbări la Cardul de Sănătate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult