- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Sănătății anunță o escaladare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. Peste 1.000, în 24 de ore

05 Oct, 19:10 • Bumbeneci Diana
Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în aceste zile. Conform ultimei actualizări a bilanțului, astăzi sunt peste o mie de pacienți confirmați cu acest virus.
Ministerul Sănătății anunță o escaladare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. Peste 1.000, în 24 de ore

Ministerul Sănătății a transmis astăzi un nou bilanț. Conform specialiștilor, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 360 mai puține față de ziua anterioară, anunță Agerpres.

Ministerul Sănătății anunță noi cazuri de coronavirus

Conform informării transmise de către MS, 234 dintre cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în București – 256, Cluj – 70, Timiș – 64 și Brașov – 62. Cea mai mare incidență este în județele Cluj – 1,41, Timiș – 1,37 și în București – 1,34. Incidența în aceste orașe a fost doar în creștere, în ultimele zile.

Ministerul Sănătății anunță o escaladare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus
Ministerul Sănătății anunță o escaladare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus

Citește și: Codul Rutier va fi modificat. Schimbări majore pentru românii cu permis de conducere

De altfel, conform ultimei raportări emise de Ministerul Sănătății, ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.197 teste RT-PCR (2.032 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.165 la cerere) și 13.273 teste rapide antigenice. Cu toate acestea, momentan masca nu este obligatorie.

Să impui folosirea măștii și să o folosești incorent este o măsură care nu are din păcate un impact asupra sănătății publice și din cauza asta conștientizarea și responsabilizarea populației cred că este mai importantă decât introducerea obligativității. Doza 4 de vaccin sper să avem succes cu o nouă campanie de vaccinare începând cu luna octombrie, când se pare că vom fi în posesia vaccinului adaptat tulpinilor circulante”, spunea ministrul Sănătății, într-o declarație anterioară.

Potrivit raportărilor oficiale, până astăzi, la nivel național, au fost prelucrate 13.520.284 teste RT-PCR și 11.650.874 teste rapide antigenice. În total, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate, până în prezent, 3.273.069 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Mai mult, conform raportărilor, diferit de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 77 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Mai poți citi: Repartitoarele românilor trebuie să fie schimbate obligatoriu. Lovitură pentru românii care stau la bloc

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult