- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Educației, Ligia Duca, lămurește situația banilor pe transport pentru elevi! În ce condiții vor primi aceștia banii

19 Oct, 19:08 • Oprea Alina
S-au creat multiple controverse cu privire la situația banilor pentru transport ai elevilor. Astfel, Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut ultimele declarații care să lămurească acest aspect important pe care toți elevii îl așteaptă!
Ministrul Educației, Ligia Duca, lămurește situația banilor pe transport pentru elevi! În ce condiții vor primi aceștia banii

În urma disputelor create cu privire la banii pe transport, Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că vor fi acordate sume forfetare elevilor navetiști din județele în care contractele cu transportatorii nu au fost încheiate. Conform Ministrului Educației, acești bani se vor acorda și în cazul în care nu există transport public sau transport școlar asigurat de către autoritatea publică locală.

Citește mai multe despre: Tichete educaționale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Iată cum poși intra în posesia acestora!

Transport gratuit pentru elevi?

Totodată, Ligia Deca a comunicat mecanismul prin care va fi asigurat transport gratuit elevilor.

Soluția finală privind acoperirea costurilor de transport, gratuitatea pe transport pentru accesul la educație, a fost decisă și adoptată de către Parlament. Această soluție prevede ca pentru transportul public să nu mai existe avansarea de bani, de sume de către elevi sau de către familiile lor.

Transport elevi
Elevi

Există un sistem de schimb de date: familia spune pe ce rută se deplasează elevul, această situație se centralizează, se transmite mai departe la inspectorat. Inspectoratul primește din partea consiliul județean lista transportatorilor și se face după aceea un virament direct de la inspectorat către transportatori, care eliberează titlul pentru elevi.

Acest lucru înseamnă că ei primesc direct dovada cu care pot călători gratuit. Asta prevede legea, hotărârea de Guvern.”, a declarat Ministrul Educației pentru Europa Liberă România, potrivit Antena3.

Mai mult decât atât, Ligia Deca a declarat că se vor acorda și sumele fofetare pentru elevii din județele unde nu s-au încheiat contrate cu transportatorii.

„În cazurile în care, de exemplu, nu avem transport public sau nu avem transport școlar asigurat de către autoritatea publică locală, noi acordăm sume forfetare. Deci, chiar dacă este o problemă, nu s-au încheiat contractele la nivel județean cu transportatorii, noi tot acordăm sume forfetare.”, a adăugat Ligia Deca pentru aceeași sursă, conform sursei citate.

Citește mai multe despre: Ministerul Educaţiei elimină o bursă a elevilor, după 19 ani, şi o înlocuieşte cu „forme de intervenţie socială consolidată”