- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Energiei, în cadrul vizitei în SUA: România este recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice

06 Feb, 17:52 • Fundeanu Madalina
Ministrul Energiei spune că SUA pun la loc de cinste competenţa României în sectorul energetic. Țara noastră este recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice.
Ministrul Energiei, în cadrul vizitei în SUA: România este recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice

Ministrul Energiei transmite faptul că Statele Unite ale Americii pun la loc de cinste competenţa României în sectorul energetic, ţara noastră fiind recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice, conform informațiilor citate de Economica.net.

Ministrul Energiei spune că SUA pun la loc de cinste competenţa României în sectorul energetic

Acesta efectuează o vizită de lucru în SUA, în cadrul căreia a participat la o serie de întâlniri cu oficiali americani, conform surselor.

„Tur de forţă în Statele Unite. Miza parteneriatului strategic în domeniul energiei este multiplă: programul nuclear civil românesc, cu unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă şi reactoarele modulare de mici dimensiuni; dezvoltarea producţiei de energie eoliană offshore şi gazele din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep şi exploatarea energiei geotermale pentru Bucureştiul Viitorului”, a scris ministrul Energiei marţi, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Energiei a avut în cursul dimineţii o întâlnire cu Christopher Hanson, preşedintele comisiei de reglementare nucleară (NRC), cel mai strict reglementator din lume.

„NuScale este o tehnologie matură şi sigură, iar România nu greşeşte mizând pe această soluţie. CNCAN va beneficia de sprijin total din partea NRC”, a scris Sebastian Burduja pe reţeaua de socializare.

Citește și: Ministrul Agriculturii, despre decizia UE privind folosirea pesticidelor: „Mă bucur că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei

De asemenea, acesta s-a întâlnit cu Sarah Ladislaw, consilier al preşedintelui Joe Biden şi director pe probleme de mediu şi energie, şi cu Geoffrey R. Pyatt, secretar adjunct pentru resurse energetice şi bun cunoscător al României. Ulterior, el a luat parte la discuţiile private organizate de institutul Atlantic Council, în cadrul unei mese rotunde şi a încheiat ziua ca invitat special al cinei oferite de ambasadorul României, E.S. Andrei Muraru, alături de şase membri importanţi ai Congresului SUA: Pat Fallon, Bill Huizenga, Rich McCormick, Victoria Spartz, Beth Van Duyne şi Randy Weber.

„Primim aprecieri unanime la Washington pentru rolul României. Statele Unite pune la loc de cinste competenţa noastră în sectorul energetic, tradiţia în energia nucleară, resursele diversificate în contextul tranziţiei verzi şi angajamentul constant al României în cadrul parteneriatului strategic.

Ţara noastră este recunoscută drept un pilon regional al stabilităţii, securităţii energetice şi dezvoltării economice, inclusiv prin sprijinul constant acordat fraţilor noştri de peste Prut şi Ucrainei. Va fi o săptămâna plină de oportunităţi aici, în State”, a punctat ministrul Energiei.

Vezi și: Alexandru Rafila anunță o investiție masivă în Sănătate. 100 de milioane de euro vor fi investiți în digitalizarea unor instituții esențiale din sistem