- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

14 Oct, 18:00 • Bumbeneci Diana
Ministrul Energiei, Virgil Popescu susține că este nevoie de energie pe bază de cărbune, iar România nu se află în criza gazelor, deoarece depozitele au fost umplute astăzi 90%. Oficialul a făcut mai multe declarații de presă, prezent la Târgu Jiu.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ieșit public cu noi declarații de presă. Prezent la Târgu Jiu, oficialul a explicat pentru români că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide, deși au existat astfel de temeri şi nici nu vor exista disponibilizări de personal.

Ministrul Energiei susține că România nu se va confrunta cu o criză a gazelor naturale

Potrivit ministrului Energiei, aproximativ 900 de milioane de euro vor fi investite în judeţ pentru parcuri fotovoltaice şi unităţi pe bază de gaz natural pentru producerea energiei.

Mai poți citi: Amenzi de 956.000 lei oferite de ANSVSA la depozitele de legume, fructe și cereale din București și din țară

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”: „Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

„Nu se pune problema ca să închidem ceva sau să plece oameni acasă, activitatea continuă la Complexul Energetic Oltenia, este nevoie de energie pe bază de cărbune şi atâta timp cât energia aceasta este produsă, ea va funcţiona. S-ar putea să avem o problemă legată de fronturile de lucru la anul, dar şi acolo trebuie de acum să ne gândim ca să avem mai mult cărbune pentru că anul acesta da, CE Oltenia funcţionează la capacitate maximă, producţia de cărbune a crescut, fronturile funcţionează la maxim şi aşa trebuie să funcţioneze şi anul viitor. 

Sunt aprobate aproximativ 900 de milioane de euro pentru judeţul Gorj pentru investiţii pentru unităţi pe bază de gaz natural pentru producerea energiei electrice, pentru fotovoltaice, există un volum foarte mare financiar care vine în judeţ tocmai pentru a face şi mai eficientă această companie şi a o pregăti de viitor”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Virgil Popescu a mai explicat că în acest an CEO va avea un profit operaţional. În același timp, oficialul de la Ministerul Energiei a reiterat că în acest sezon rece nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune, punctând că, în cursul dimineţii, stocurile de gaze în depozite au ajuns la peste 90%. România nu are motive de îngrijorare, cel puțin nu până în primăvară.

Rezervele de gaze naturale au depăşit 90%, 90,3% în această dimineaţă, rezervele de cărbune sunt conform planului de iarnă, nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze şi cărbune în această iarnă”, a mai afirmat ministrul.

Amintim că ministrul Energiei, Virgil Popescu a fost prezent în cursul zilei de azi la Rovinari şi Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari. Oficialul de la Ministerul Energiei a făcut un tur al termocentralei, apoi a participat la evocarea celor 50 de ani de activitate a unităţii prin prisma foştilor salariaţi – persoane prezente la primul paralel cu Sistemul Energetic Naţional al primului grup energetic de la Rovinari sau care au condus de-a lungul timpului termocentrala.

Te mai poate interesa și: Bursa locurilor de muncă a oferit azi 33.000 de joburi pentru absolvenți

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult